Linksma rokerių „Freaks On Floor“ provokacija – koncertų turas „Blow Job“

Grupė „Freaks On Floor“ gegužę vyksiančias savo gastroles pristato su humoru. Į koncertus atėję žiūrovai galės dalyvauti akcijoje „Blow Job“. Šis žodžių derinys anglų kalboje reiškia oralinį seksą, bet muzikantai gerbėjams siūlo ne tai, apie ką galima pagalvoti. Norintiems į veidą bus pučiama stipri oro srovė – tokiu būdu keistai iškraipytos veido išraiškos bus fiksuojamos nuotraukose.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 24, 2013, 6:04 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:01 PM

Idėja kilo pernai, kai fotografas Tomas Černiauskas tokiu būdu įamžino keliasdešimt veidų ir sukūrė nuotraukų seriją „Blow Job“.

Internete daug dėmesio sulaukė filmukas, kuriame įamžintas kūrybos procesas. Šio klipo garso takelis buvo grupės „Freaks On Floor“ daina.

Šįmet muzikantai prisiminė idėją, parašė dainą „Blow Job“ ir nusprendė savo gastrolių koncertus praturtinti papildoma pramoga publikai.

„Pagal sumanymą, kiekvienas norintis galės turėti nuotrauką, kurioje įamžinta jo grimasa.

Bet pagrindinis akcentas – vis dėlto koncertas. Manau, žmonės ateis dėl muzikos, juk jau keletą mėnesių nekoncertavome, ketiname pristatyti kelias naujas dainas. Tarp jų - „Walking Tree“, kurią įrašėme su Marku Palubenka.

Pasiilgome koncertų, tikimės, kad ir žiūrovai pasiilgo. Tai įžanga į vasarą, kai turėtume pasirodyti keliuose Lietuvos festivaliuose, taip pat tariamasi dėl koncertų Lenkijoje, Vengrijoje“, - pasakojo grupės dainininkas Justinas Jarutis.

„Koncertų turas“ - skamba kiek drąsokai. Mat jį sudaro tik trys pasirodymai – gegužės 11 dieną grupė gros Vilniaus menų fabrike „Loftas“, gegužės 17 d. - Kauno „Gargare“, gegužės 31 dieną – Šiaulių klube „Pogo“.

„Trys miestai. Tiesiog čia Lietuva, o mes grojame roką. Tai nereiškia, kad mūsų nelaukia Pasvalyje ar kitur. Tačiau norisi surengti kokybiškus koncertus su geru įgarsinimu, o tai ne visur paprasta“, - atviravo muzikantai.

Porą dainų akustiškai pagrojęs J. Jarutis paėmė aparatą, skirtą stipria oro srove valyti gatves, ir pūtė į kitų grupės narių veidus – demonstruodamas, kaip sukuriamos „Blow Job“ nuotraukos. Galiausiai prieš objektyvą stojo pats: „Tikrai neskauda ir nėra jokio nepatogumo. Žinau, kad nuotraukos atrodo keistai, bet žmonės neturėtų bijoti.“

Šešerius metus gyvuojanti grupė dvejus pastaruosius buvo pripažinta geriausiu Lietuvos roko kolektyvu M.A.M.A. apdovanojimų ceremonijoje.

„Kuriam laikui tai sutelkia dėmesį į mus. Tai tikrai smagu. Norime tai padaryti ir trečius metus iš eilės.

Taip, Lietuvoje rokas nėra populiariausia muzika, o pilnas arenas renka projektai, kuriuose muzikantai groja svetimas dainas. Tai gerokai užknisa. Buvo ir mūsų kelyje nusivylimų, bet mums tiesiog labai patinka groti. Ruošiame trečiąjį albumą, tik dar nežinome, kada jis bus“, - sakė J. Jarutis.

Dviprasmį dainos ir akcijos „Blow Job“ pavadinimą muzikantai vadina tiesiog linksmu pokštu, kuris lyg ir niekam neužkliuvo.

„Nebent kai kuriems vyrams, kurie prirašė piktų komentarų. Pamato pavadinimą „Blow Job“, spaudžia nuorodą ir tikisi surasti visai ne tai.

Nemanau, kad kas nors pyksta dėl pavadinimo. Man niekas nesakė pastabų, tėvai irgi nesako. Bet jie žino, kad iš manęs galima visko tikėtis“, - juokėsi Justinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.