Antradienį „Exit Vilnius“ sulauks vieno įtakingiausių pasaulio didžėjų P. Tongo

Lietuva kasmet sulaukia vos kelių didžėjų, kurių pasirodymai yra privalomi visiems, rimtai besidomintiems šokių muzika. Progą prisiliesti prie klubinės istorijos antradienio naktį turės „Exit Vilnius“ lankytojai. Jų laukia vieno įtakingiausių pasaulio šokių muzikos industrijos atstovų, „BBC Radio 1“ didžėjaus Pete'o Tongo iš Didžiosios Britanijos pasirodymas.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 29, 2013, 1:14 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:38 PM

Sakoma, kad P. Tongo asmeninė istorija yra glaudžiai persipynusi su „acid house“ ir elektroninės muzikos istorija. Ne veltui – apie margą didžėjaus gyvenimą ir pasiekimus galima parašyti ne vieną vadovėlį, ir vis tiek bus negana.

Jei reikėtų rinkti labiausiai atpažįstamą balsą tarp pasaulio didžėjų, dėl pirmosios pozicijos su Johnu Digweedu varžytųsi P. Tongas, nuo 1981 metų nuolat girdimas „BBC Radio 1“ bangomis. Į Vilnių atvykstanti legenda – ir kultinės radijo laidos „Essential Mix“, kuriai siekia sugroti visi iki vieno pasaulio didžėjai ir prodiuseriai, vedėjas.

Būtent P. Tongo suteikta radijo platforma padėjo išgarsėti tokioms megažvaigždėms kaip Deadmau5, Ericas Prydzas ar „Swedish House Mafia“.

Nutaręs neapsiriboti Europa, praėjusių metų pabaigoje P. Tongas užkūrė radijo laidą, skirtą Amerikai. Tai – „Evolution“, girdima „I Heart Radio“ bangomis.

P. Tongas ne veltui vadinamas vienu labiausiai užimtų žmonių klubinėje industrijoje. „Exit Vilnius“ svečias spėja ne tik globoti kitus atlikėjus, organizuoti klubinius renginius, vadovauti įrašų kompanijai, suktis studijoje, bet ir groti klubuose bei festivaliuose.

„All Gone Pete Tong“ – šiuo ženklu pažymėtuose vakarėliuose tiek Europoje, tiek Amerikoje groja ne tik pats kaltininkas, bet ir būriai garsiausių planetos didžėjų.

Tiesa, artėjančiam Ibisos vasaros sezonui P. Tongas sukūrė naują renginių seriją „Le Grand Bazaar“. Klubinis turgus reziduos prabangioje „Ushuaia Ibiza Beach Hotel“ scenoje. Jau žinomi ir pirmieji serijos svečiai – Carlas Coxas ir Fatboy Slimas.

Ar P. Tongas savo vasariškų hitų paletę išbandys „Exit Vilnius“ šokių aikštelėje? Abejoti neverta, atsakymas – taip.

P. Tongo kūrinys "Wardance":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.