Į Lietuvą atvykstantis „Cassius“ narys Zdaras - graibstomas muzikos garsenybių

Gegužės 3 dieną elektroninės muzikos gerbėjai pasitiks pirmą kartą Lietuvoje viešėsiantį prancūzą Zdarą. Populiaraus elektroninės muzikos prodiuserio ir kūrėjo biografijoje - ne tik „Cassius“ ir „I Love You So“ hito šlovė. Aštuntojo „Jager Vibrations“ renginio žvaigždė dirbo su tokiais žinomais atlikėjais kaip „Beastie Boys“, „Phoenix“ ir daugeliu kitų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-04-29 11:29, atnaujinta 2018-03-07 13:52

Vos kelios iki Zdaro pasirodymo „Lofte“ likusios dienos renginio organizatoriams prabėgs greičiau nei įprastai. „To, kad į Lietuvą galėtų atvykti „Cassius“ vedlys, dar prieš metus nebūtume įsivaizdavę. „Cassius“ klausėmės nuo mokyklos diskotekų laikų, ir dabar sekame naujausią kūrybą. Kai pavyko Zdarą prisikalbinti, iškart pradėjome ruoštis. Žinome, kad jis perfekcionistas, garso įranga turi veikti tobulai“, - pasakojo renginių organizatorius Gediminas Avižonis.

Zdaras (tikras vardas Philippe'as Cerboneschi) išgarsėjo ne tik kaip „Cassius“ žvaigždė ar superhito „I Love You So“ autorius. Daugiau nei dvidešimt metų kuriantis prancūzas - muzikos pasaulio ir populiarių grupių įvertintas prodiuseris. Zdarui savo įrašus patiki tokios šių dienų garsenybės, kaip „Beastie Boys“, „Chromeo“, Kele iš „Bloc Party“, „The Rapture“, „Phoenix“ ir daugelis kitų.

Kartais į kūrybą prodiuseris įsitraukdavo netyčia - atsidūręs tinkamu laiku ir tinkamoje vietoje. Taip buvo, kai spontaniškai užsuko į studiją, kurioje „Phoenix“ įrašinėjo garsiąją „Lisztomania“. Kitais kartais patys atlikėjai neprisileisdavo jokių kitų, studijoje reikalaudavo tik Zdaro. Pavyzdžiui - „Beastie Boys“, kurie Zdarą pasikvietė albumo „Hot Sauce Committee Part Two“ įrašams.

„Man prodiusavimas ir miksavimas - filosofijos išraiška. Na, nežinau - tarkim, vieni, norėdami atsidurti kalno viršukalnėje, pasisamdys sraigtasparnį ir štai- jie jau ten. O aš visada būsiu tas alpinistas, į kalną kopiantis savo jėgomis. Aš niekada nebūsiu laimingas klausydamas albumo, jei jis bus baigtas be visų tų sudedamųjų dalykų, be proceso. Tai amatas, tai detalės,“ - sakė muzikos kūrėjas.

Zdaras didžėjavimu mėgaujasi ne ką mažiau nei prodiusavimu ar miksavimu. „Čia nėra taisyklių, nėra tvarkos, prie DJ pulto viską darau dėl geros nuotaikos, tai labai linksma!“ - viename interviu yra sakęs „Cassius“ narys.

Greta jo scenoje klubinėtojai pamatys ir „The Sneekers“, Manfredą, Rembo. Susirinkusiųjų akių malonumais pasirūpins video projekcijų komanda „No Signal“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.