Debiutuojanti vokalistų grupė „Voice Lab“ pralinksmino praeivius

Gedimino prospektu sostinėje antradienį skubantys žmonės stabtelėdavo, išgirdę harmoningai skambančius balsus. Taip vienoje sostinės lauko kavinių prisistatė debiutuojanti vokalistų grupė „Voice Lab“. Kolektyvas, kuriame dainuoja ir populiarumo jau sulaukusi atlikėja Girmantė Vaitkutė, tokiu būdu pakvietė žiūrovus į gegužės 11-ąją vyksiantį pirmąjį savo koncertą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 30, 2013, 2:49 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:06 PM

Pernai susibūrusią grupę „Voice Lab” sudaro šeši bendraminčiai: trys merginos ir trys vaikinai, kurie muziką atlieka „a capella“ stiliumi, be jokios papildomų instrumentų pagalbos.

„Lietuvoje yra „a capella“ grupių. Bet vienos jų daugiausia dėmesio skiria džiazui, kitose dainuoja tik vyrai.

Mūsų grupėje – trys vaikinai ir trys merginos. Dainuojame ir gospelus, ir savaip aranžuotus žinomus popmuzikos kūrinius. Man regis, Lietuvoje neturime analogų“, - sakė praeivius britų popžvaigždės Sealo daina „Kiss From A Rose“ pamaloninusios grupės narė Sigutė Šimkūnaitė.

Pirmieji „Voice Lab” žingsniai buvo žengti dar prieš dvejus metus – tada vienos įmonės užsakymu susibėgusi kompanija atliko „Kalėdų šauklių” vaidmenį ir dainavo žinomiausias kalėdines dainas „a capella“ stiliumi. Tiesa, šventės praėjo, o noras toliau dainuoti liko.

„Visi grupės nariai anksčiau dainavo chore „Sounds In G“. Jo nebeliko, bet labai norėjosi viena ar kita forma tęsti veiklą.

Gegužės 11 dieną surengsime koncertą šv. Kotrynos bažnyčioje ir pamatysime, kaip į mūsų pasirodymą reaguoja žiūrovai. Taip, šis atlikimo stilius Lietuvoje nėra pats populiariausias, bet mes žinome, kad mūsų koncerte bus smagu“, - lrytas.lt sakė S. Šimkūnaitė.

Grupės programoje – 15 kūrinių, tarp kurių – ir eksperimentai su žinomomis lietuviškomis dainomis.

„Voice Lab“ savaip perdirbo grupės „Empti“ hitą „Gera mylėtis“, Egidijaus Sipavičiaus šlagerį „Diskoteka“, „Anties“ dainą „Kontrolierė“.

„Turime ir kūrinį, kurį specialiai mums parašė Laimis Vilkončius. Ateityje tikimės dainuoti daugiau originalaus repertuaro, tiesa, nėra lengva surasti kompozitorių, kurie parašytų dainas“, - pripažino S. Šimkūnaitė.

„Voice Lab“ atliekama daina „Family Of Love:“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.