Į „Euroviziją“ savaitgalį išvykstantis A. Pojavis: „Ko labiausiai bijau? Skristi“

Andrius Pojavis jau skaičiuoja dienas, likusias iki lemiamo pasirodymo „Eurovizijos“ pusfinalyje. Sekmadienį į Švedijos miestą Malmę išvyksiantis Lietuvos atstovas penktadienį surengė spaudos konferenciją, kurioje dalijosi mintimis apie artėjantį didžiausią jo karjeros iššūkį.

"Manau, visi atlikėjai yra lygūs. Aš vykstu dainuoti ne dėl savęs, o dėl Lietuvos", - sakė A. Pojavis.<br>J. Stacevičius
"Manau, visi atlikėjai yra lygūs. Aš vykstu dainuoti ne dėl savęs, o dėl Lietuvos", - sakė A. Pojavis.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 3, 2013, 5:13 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:50 AM

Vilniaus viešbutyje „Novotel“ susirinkusiems žurnalistams dainininkas pasakojo, kad „Eurovizijai“ jaučiasi pasirengęs, nekreipia dėmesio į piktus komentarus ir yra įsitikinęs, kad konkurse yra lygūs visi 39 dalyviai.

Į Malmę Andrius ir jį lydintys keturi pritariantieji vokalistai išvyks sekmadienį. Švedijoje jį pasitiks dvi vietinės lietuvės, kuri Lietuvos delegacija rūpinsis visas dvi viešnagės savaitę.

A. Pojavio vizito programoje – kelios repeticijos Malmės arenoje, pasirodymai koncerte „Eurovizijos“ kaimelyje, daug interviu žiniasklaidai, ekskursijos ir, žinoma, lemiamas pasirodymas gegužės 14-ąją vyksiančiame pusfinalyje.

Švedijoje dainininkas taip pat susitiks su vietos lietuvių bendruomene.

„Tai vyks 100 kilometrų už Malmės esančiame miestelyje. Suplanuotas susitikimas ir Andriaus pasirodymas, jau turime žinių, kad salė bus sausakimša.

Taip pat esame pakviesti į airių, Skandinavijos šalių „eurovizinius“ vakarėlius. Bet jų vis mažėja, ekonomikos aktualijos veikia ir šį konkursą“, - sakė Lietuvos delegacijos vadovas Audrius Giržadas.

Kalbėdamas apie pasirodymą, Andrius sakė, kad jis smarkiai nesiskirs nuo to, kurį lietuviai matė „Eurovizijos“ atrankoje – tik apranga bus kita ir scenoje kartu dainuos pritariantieji vokalistai.

„Fejerverkų, blizgučių tikrai nebus. Aš ten keliauju dainuoti. Ne tik dėl savęs, bet ir dėl visos Lietuvos“, - sakė atlikėjas.

„Debesys plauks virš Andriaus galvos. Ir dar scenoje bus švediškų briedžių ragai“, - juokavo dainininko pasirengimu rūpinęsis vadybininkas Martynas Tyla.

Į „Euroviziją“ Andrius neketina vežtis jokių suvenyrų, kuriais save reklamuotų žurnalistams. Lietuviai jau keletą metų nesistengia žiniasklaidos atstovų apiberti dovanomis.

„Konkurso rengėjai, tiesą sakant, mums už tai dėkoja, kad supratome, jog laikas baigti tą turgų.

Visokie lankstinukai, popierėliai, pakabukai, guminės apyrankės – visa tai anksčiau ar vėliau atsiduria šiukšliadėžėse“, - sakė A. Giržadas.

M. Tyla pastebėjo, kad šiais metais konkurse dalyvaujančių vokalistų lygis yra žemesnis nei įprasta.

„Kai neseniai viešėjome „Eurovizijos“ dalyvių konkurse Amsterdame, jo rengėjai negalėjo nurodyti nė vieno favorito. Lažybų bendrovės pergalę prognozuoja danams, bet apie jų dainą irgi yra įvairių nuomonių.

Galiu drąsiai pasakyti – Andrius tarp kitų dalyvių tikrai neatrodo blogai“, - sakė M. Tyla.

A. Giržado nuomone, daugelis valstybių nepersistengia dėl „Eurovizijos“ ir visai netrokšta jos laimėti. Priežastis – didelės išlaidos, kurių reikalauja šio konkurso surengimas.

„Prieš trejus metus konkursą rengę norvegai iki šiol skaičiuoja nuostolius. Kai pasikalbi su kitų delegacijų vadovais, visi sako, kad norėtų patekti į geriausiųjų penketuką ar dešimtuką, bet pergalės prisibijo“, - pastebėjo A. Giržadas.

Paklaustas, ar nesibaimina didžiulės „Eurovizijos“ scenos ir šimto milijonų TV žiūrovų, A. Pojavis sakė, kad nerimą jam kelia kiti dalykai.

„Man baisiausia yra skristi. Kaip žinote, pakeliui iš Amsterdamo į Milaną užsidegė lėktuvo variklis. Prieš tai irgi teko skraidyti nemažai, esu patyręs dar vieną incidentą su lėktuvu.

O dainuoti man jau nebaisu. Ar pasigailėjau, kad panorau dalyvauti „Eurovizijoje“? Taip, ne vieną kartą. Bet iš tiesų šis konkursas man bus didžiulė gera patirtis“, - juokėsi A. Pojavis.

Dainininkas iki šiol nežino, ar palaikyti jo į Malmę atvyks šeima – Italijoje gyvenantis atlikėjas su žmona prieš mėnesį susilaukė antrosios dukters.

Tačiau žada į konkursą vežtis sėkmę nešančių talismanų.

„Turiu tokių pakabukų, mažyčių dalykų. Eidamas į sceną, susikabinsiu juos visus“, - žadėjo Andrius.

Jo nesupykdė klausimas, kaip vertina tai, kad britų žurnalistai Andriui prognozuoja paskutinę vietą konkurse.

„Prognozės – sudėtingas dalykas. Žmonės orus prognozuoja, o tada viskas pasikeičia. Ištraukus vieną dainą iš konteksto, galima vertinti vienaip, tarp kitų dainų – kitaip. Viskas priklausys nuo to, kaip padainuosiu tą vakarą, kaip mane parodys TV operatoriai ir režisieriai“, - svarstė dainininkas.

A. Giržadas ragino nekreipti dėmesio į britų vertinimus: „Visiems žinoma, kad toje šalyje atsainiai ir sarkastiškai žiūrima į šį konkursą“.

„Jų pačių atsiųstas senukas Engelbertas Humperdinckas pernai liko dugne. Airiams „Jedward“ irgi nepasisekė, bet dėl to jie netapo mažiau mėgstami savo šalyje“, -pastebėjo M. Tyla.

Šiais metais „Eurovizijos“ konkurse bus pristatyta balsavimo naujovė. Iki šiol balų, kurie lėmė rezultatą, gaudavo tik dešimt geriausiai kiekvienos šalies žiūrovų ir komisijos įvertintų dainų. Šįmet taškai bus skiriami visoms pusfinaliuose ir finale skambėsiančioms dainoms. Balsuoti bus galima pasirodymų pabaigoje – tam bus skirta 15 minučių.

Konferencijoje M. Tyla ir A. Giržadas užsiminė apie jau keletą metų neišsprendžiamą problemą – paramos „Eurovizijos“ atstovui stygių.

„Yra apskaičiavimai, padoriam pasirengimui ir pasirodymui reikia bent 100 tūkstančių litų. Šįmet turėjome trečdalį šios sumos.

Ar pinigai gali padėti laimėti „Euroviziją“? Taip. Jokia paslaptis, kad pastaruosius keletą metų konkurso nelaimi tie atlikėjai, kurie eina tuščiomis kišenėmis. Gera daina, stilius, repeticijos, mokytojai, reklama – visa tai kainuoja. Azerbaidžanui pergalė kainavo milijonus“, - sakė M. Tyla.

„Iš valstybės biudžeto paramos pasirengimui ir šįmet nėra, bet puikiai suprantame, kad yra sričių, kurioms pinigai gal labiau reikalingi. Nors pasirodymas „Eurovizijoje“ - tikrai puiki tarptautinė reklama šaliai“, - sakė A. Giržadas.

Vis dėlto, anot jo, galimybė trauktis iš konkurso kol kas nesvarstoma.

„Dalyvavimo mokestis – didžiulis, šįmet jis vėl padidėjo. Bet „Eurovizijos“ transliacija LRT televizijos eteryje sulaukia daug dėmesio, rėmėjų ir reklamos dėka atperkame tas lėšas, kurios skirtos dalyvavimo mokesčiui.

Tai – pagrindinė priežastis, kodėl liekame „Eurovizijoje“, nors vaikų „Eurovizijos“ pernai atsisakėme, tikriausiai atsisakysime ir šįmet.

Lenkija prieš porą metų pasitraukė iš konkurso, latviai irgi svarsto galimybę daryti pertrauką, bet mes tokių planų kol kas neturime“, - sakė A. Giržadas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.