Prie „Švyturio muzikos festivalio“ programos jungiasi Jurga, I. Narkutė ir Mantas

Jau po kelių savaičių Kaune prasidedančio „Švyturio muzikos festivalio“ programa papildyta naujais koncertais – liepos 5 d. „Daugirdo amfiteatre“ savo naująjį albumą „Breaking The Line“ pristatys Jurga su grupe, o rugpjūčio 24 d. bendrą koncertą surengs Ieva Narkutė su grupe ir Mantas su savo kolektyvu. Atlikėjai prisijungs prie gausaus būrio muzikantų ir grupių, tarp kurių – charizmatiškas Zucchero, britų projektas „Off The Wall. The Music of Pink Floyd“, Mike'o Oldfieldo dainų balsas Maggie Reilly su Kauno miesto simfoniniu orkestru, Leonas Somov & Jazzu, „G & G Sindikatas”, Kostas Smoriginas, „AC/DC“ tribute grupė „ACCA DACCA“ iš Australijos, kultinė „Antis“ ir daugelis kitų garsių atlikėjų, kurių muzika skambės festivalio programoje.

J. Šeduikytė festivalyje pristatys ką tik išleistą savo naująjį albumą.
J. Šeduikytė festivalyje pristatys ką tik išleistą savo naująjį albumą.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 3, 2013, 12:15 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 8:28 AM

Dvejus metus Maskvoje praleidusi ir į Lietuvą šių metų pradžioje sugrįžusi J. Šeduikytė pristato savo penktąjį studijinį albumą „Breaking The Line“. Dainininkė pasakojo, kad tie metai, praleisti viename didžiausių ir gana svetimame pasaulio mieste, ją įkvėpė kūrybai. Pasak Jurgos, dauguma melodijų užgimė žiūrint filmus, kurie ir yra šio albumo pagrindinis įkvėpimo šaltinis: Larso von Triero drama „Melancholija“ , kultinis „Kovos klubas“, „Pradžia“ su Leonardo di Caprio, „Negyvėlis“ su Johnny Deppu ir kiti.

Jurga tai pat pridūrė, kad albumo pristatymo koncertams yra ruošiama ir įspūdinga scenografija – kiekvienai dainai kuriamos specialios vizualizacijos, įkvėptos atitinkamų filmų: „Koncertų tikslas – sukurti vientisą atmosferą. Tai bus tikras iššūkis, nes pirmą kartą per savo karjerą albumo muzikai ir jo pristatymui pasirinkau temą.“

Jau dešimt metų dainas kurianti I. Narkutė ilgai buvo žinoma gana mažam dainuojamosios poezijos gerbėjų skaičiui. Prieš keletą metų suskambus jos dainai „Raudoni vakarai“ apie dainininkę sužinojo ir ją pamilo visa Lietuva. Šių metų pavasarį pagaliau buvo išleistas ir debiutinis atlikėjos albumas „Vienas“. „Albumas labai lauktas, išlauktas ir subrandintas. Dainas rašau dešimt metų ir, atrodo, su debiutiniu albumu labai uždelsiau. Tačiau nebūtinai. Dabar galvoju, jog albumo reikia nusipelnyti. Ne klausytojui, ne publikai, o pačiam atlikėjui“, – sako dainininkė.

Kartu su Ieva ir jos grupe viename koncerte pasirodys ir M. Jankavičius su savo kolektyvu. Gimęs 1980 m. Vilniuje, bet vėliau su šeima persikėlęs į Kėdainius, būdamas vos 13-os pradėjo dainuoti Kėdainių roko grupėje “Tylos zona”. Sulaukęs 19-os Mantas grįžo į Vilnių ir įstojo į Vilniaus konservatoriją, kurioje 4 metus mokėsi groti trombonu. Tuo pačiu metu dainavo grupėje “La Vita”, su ja yra išleidęs albumą. Iš kolektyvo pasitraukus vienam nariui, nutarė pradėti solinę karjerą.

2001 m. dalyvavo konkurse „Fizz Superstar“, kuris vyko visose trijose Baltijos šalyse ir pasiekė finalą. Po konkurso sulaukė estų prodiuserių pasiūlymų bendradarbiauti ir su jais įrašė nemažai kūrinių. Vėliau pasižymėjo “Tabami goes…“ koncertais, kuriuose įkūnijo legendinius Freddy Mercury bei Robbie Williamsą. Sukūrė Romeo vaidmenį Kęstučio Antanėlio miuzikle „Meilė ir mirtis Veronoje” bei suvaidino pagrindinį herojų Donato Ulvydo režisuotame filme „Tadas Blinda. Pradžia”, kuris buvo pripažintas brangiausiu ir sėkmingiausiu projektu nepriklausomos Lietuvos kino istorijoje.

Prieš startuojant „Švyturio muzikos festivaliui“ jau kitą savaitgalį, gegužės 10-11 d. Kaune bus surengtas festivalis „Rokas už laisvę“, kurio ištakos siekia 1972 metų Romo Kalantos tragediją ir 1991 metų sausio įvykius. „Daugirdo amfiteatre“ vyks roko muzikos koncertai, Muzikinio teatro sodelyje – dailės projektai ir akustinės muzikos koncertai, Vilniaus gatvėje – performansai. Festivalyje dalyvaus „Rebelheart”, „Thundertale”, ELLSE, „Random fingers”, „The local legends”, „Rootnore 7”, „Negative sex bed”, „Roadside Break”, „Korozija” ir kitos grupės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.