Albumo apžvalga. Giedrė „Optinė apgaulė“ (video)

Giedrė Kilčiauskienė pajuto, kad dueto „Empti“ rėmai jai - kiek per ankšti, todėl vokalistės gerbėjai jau gali įsigyti pirmąjį jos solinį albumą. Viršelis primena vaistų pakuotę, ir tai logiška. Jei šios dainos būtų piliulės, jos būtų raminamosios.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

May 4, 2013, 1:00 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 7:11 AM

Giedrės balso tembras - vienas iš tų, kuriuos arba mėgsti, arba nekenti. Vieniems atrodo, kad ji kniaukia, kitiems - kad tai vienas geriausių balsų Lietuvoje. Būtent dėl balso pirkėjai pirmiausia ir rinksis, išleisti šiam albumui pinigų ar ne.

Kitas akcentas, kuris leidžia šią muziką lyginti su „Empti“ - dainų tekstai, kuriuose ne viskas yra aišku. Tiksliau, gali nujausti, jog visos 10 dainų čia - apie vyro ir moters santykius, o kūriniai „Spalvota migla“ ir „Arčiau esmės“ - galbūt apie pasiniurkymą lovoje, bet Giedrė - iš tų, kurios viską įvelka į metaforas.

Kitais muzikos bruožais Giedrė čia tolsta nuo „Empti“ - jokios elektronikos, tik tradicinė gyvai grojančių muzikantų sudėtis. Tik poroje kūrinių pasijunta kiek greitesnis tempas - didžioji albumo dalis yra rami ir jauki, „Ei“ ir „Arčiau esmės“ pasigirsta net bliuzo nuotaikos.

Lengvo džiazo įtakos nevengianti dainininkė iš esmės šiame albume kuria popmuziką - bet tokią, dėl kurios niekam neturi būti gėda. Gražią, kokybišką, melodingą - šv. Kotrynos bažnyčia Vilniuje, kur pirmadienį vyko šio albumo pristatymo koncertas, atrodo idealiai tinkama tokioms dainoms.

Tai galbūt ir yra vienintelis albumo trūkumas. Melancholija, kai Giedrė į ausį iš kolonėlių elegantiškai murkia apie voratinklius, spalvas ir kitus gražius dalykus, iš pradžių užburia. Bet maždaug ties aštuntu kūriniu užsimanai, kad ji pradėtų rėkti arba riebiai nusikeiktų - palaipsniui ši muzika pradeda atrodyti pernelyg vienoda. Bent viena daina su visai kitokiu požiūriu į skambesį tikrai padėtų kiek išjudinti kraują. Bet Giedrės pasirinkimas - saldus liūnas, ir neturėtų pritrūkti norinčių į jį klimpti.

Įvertinimas - 9 iš 10.

Giedrės daina „Spalvota migla“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.