A. Pojavis Malmėje ėjo garsaus futbolininko pėdomis

Specialiai lrytas.lt, Malmė

Pirmadienį A. Pojavis ir jį lydinti komanda aplankė žymias Malmės vietas.<br>R. Zilnys
Pirmadienį A. Pojavis ir jį lydinti komanda aplankė žymias Malmės vietas.<br>R. Zilnys
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 6, 2013, 6:59 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 4:08 AM

Švedijoje viešintis Lietuvos dainininkas Andrius Pojavis pirmadienį sužinojo daugybę dalykų apie garsų šios šalies futbolininką Zlataną Ibrahimovičių. Pažintis su šios sporto žvaigždės biografijos faktais, apsilankymas jo vaikystės kieme ir žaidėjo prabangaus namo apžiūra – tokią ekskursiją „eurovizininkams“ pasiūlė Zlatanu besididžiuojantis Malmės miestas.

„Jis žaidė Milano klube, bet aš sergu už Neapolio komandą“, - juokdamasis prisipažino Milane gyvenantis A. Pojavis.

Pamatyti aplinką, kurioje augo visoje Europoje dievinama futbolo žvaigždė, vis dėlto buvo įdomu ir jam, ir pritariantiesiems vokalistams.

Rožių sodo rajonas, kuriame augo iš Balkanų šalių kilęs Z. Ibrahimovičius, Malmėje nėra laikomas labai geru – tačiau sportininkas stengiasi kelti jo prestižą ir įkvėpti pasitikėjimo savimi ne pačių čia gyvenančių ne pačių turtingiausių šeimų vaikams.

„Tai mano svajonė. Tęskite ją“, - toks užrašas ir išraižytas Zlatano autografas puošia įėjimą į futbolo aikštelę, įrengtą kieme tarp daugiabučių namų.

Aikštelės danga – iš perdirbtų sudėvėtų sportinių batelių, o prie įėjimo – Zlatano pėdų įspaudai. Juos galima „pasimatuoti“, tačiau – tik nusiavus batus.

Teigiama, kad už aikštelės įrengimą sumokėjo pats Z. Ibrahimovičius – ir dar pridėjo pinigus, kurių pakaks aikštelę apšviesti dešimt metų, kad vaikai futbolą čia galėtų žaisti ir vakarais.

Didelis plakatas su Z. Ibrahimovičiaus citata puošia ir įėjimą į visą rajoną.

„Jis – labai svarbi figūra šiame mieste. Tai, kaip jis įkvepia jaunimą, yra tikrai įspūdinga. Be to, jis turi ypatingą charizmą – yra „blogiukas“, prikalbėjęs daug negerų dalykų. Bet vis tiek labai mėgstamas“, - sakė apie futbolininką lietuviams pasakojusi gidė Mia Klitte.

Ekskursijos programoje buvo numatytas ir apsilankymas picerijoje, kurioje, grįžęs į Malmę, mėgsta papietauti žaidėjas, tačiau ji buvo uždaryta.

Užtat lietuviai buvo nuvežti į pajūrį – prestižinį rajoną, kur atsiveria vaizdas į gigantišką keistų formų pastatą, vadinamą „Besisukančiu torsu“ ir tapusį vienu Malmės simbolių.

Pakrantėje namus turi ir Z. Ibrahimovičius. Jų istorija – kiek komiška.

Pasakojama, kad kartą futbolininkas su žmona vaikščiojo pakrante ir nusižiūrėjo šį namą. Sportininkas tiesiog pasibeldė į duris ir paprašė būstą parduoti.

Šeimininkas nesutiko, bet Zlatanas buvo atkaklus. Galiausiai namą jis nusipirko už 30 milijonų kronų (apie 13 milijonų litų).

Dar 20 milijonų kronų atsiėjo namo remontas. Vien baseinas kainavo per 1,5 milijono kronų (per 600 tūkstančių litų).

„Malmės priemiesčiuose už šio baseino kainą galima įsigyti butą. Bet Zlatanas čia negyvena. Didžiąją laiko dalį praleidžia užsienyje, todėl namą nusprendė parduoti. Namo kaina nenustatyta, priimami pasiūlymai. Kai atsirado skelbimas internete, 40 milijonų žmonių jį peržiūrėjo, norėdami pamatyti, kaip atrodo namo vidus. Bet nusivylė – nuotraukų nėra“, - pasakojo gidė.

„Neblogas namukas. Visai smagu tokiame gyventi“, - kvatojosi A. Pojavis.

Porą valandų futbolininko biografijos faktų klausęsis dainininkas pirmadienio popietę ketina pailsėti, laukdamas pirmosios pažinties su Malmės arenos scena.

Pirmoji jo repeticija ten įvyks antradienio popietę. Dainininkui pavyko išvengti ankstyvos repeticijos – lietuviams skirtas laikas sukeistas su belgų atlikėjo, nes šios delegacijai kilo organizacinių nesklandumų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: oro balionui atsitrenkus į žemę, iš krepšio ėmė kristi žmonės