Lietuvos „eurovizininkai“ Malme grožėjosi iš laivo, A. Pojavio ekskursija nesuviliojo

Specialiai lrytas.lt, Malmė

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 8, 2013, 5:03 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:43 AM

Į „Euroviziją“ atvykę Lietuvos dainininkai tęsia pažintį su Švedijos miestu Malme. Trečiadienio rytą jie sėdo į turistams skirtą laivą ir valandą miestą apžiūrinėjo nuo vandens. Andrius Pojavis į ekskursiją nusprendė nevykti – pasakojimų apie miestą klausėsi jo pritariantieji vokalistai, laivu plaukę su Belgijos ir Armėnijos „eurovizininkais“.

Nedidelis Malmės miestas tikriausiai neturi itin daug dalykų, kuriomis galėtų nustebinti turistus, tačiau „užimti“ „Eurovizijos“ dalyvius nuoširdžiai stengiamasi.

Plaukimas laivu – viena iš keleto visų šalių dainininkams siūlomu ekskursijų. Kanalais miesto centre plaukiančiame laive gidas atlikėjams pasakojo apie miesto pramonę, rodė vėjo jėgainių gamyklą, gaisrinę, senus rūmus ir dėstė miesto istoriją.

„Po dviejų dienų čia jau jautiesi, lyg būtum viską pamatęs. Mes jau spėjome ir nuvažiuoti į Kopenhagą. Tiesą sakant, tas miestas nuo šio skiriasi kaip diena ir naktis. Ten daugiau judėjimo, pilnos gatvės žmonių.

Malmė – daug ramesnis miestas. Bet gal ir gerai – tai netrukdo ruoštis „Eurovizijai“, - sakė dainininkas Anatolijus Oleinikas.

Laivu plaukę kitų šalių atstovai – belgas Roberto Bellarosa ir armėnai „Dorians“ - lrytas.lt irgi prisipažino, kad Švedijoje jau jaučia šiokį tokį nuobodulį.

Nors konkurso organizacija – tiksli kaip laikrodis, kai kurie sprendimai stebina.

Pavyzdžiui, į „Eurovizijos“ klubą, kuriame vyksta spaudos konferencijos, vakarėliai ir susitikimai su gerbėjais, įeiti tenka per griežtos patikros punktą – lyg į oro uostą. Įsinešti negalima net buteliuko vandens.

Teigiama, kad taip daroma dėl visų dalyvių saugumo. Tiesa, kitaip nei prieš porą metų Diuseldorfe, dainininkams nėra paskirti apsaugininkai.

Izraelio delegacija jais pasirūpino pati – šios šalies dainininkus du apsaugininkai lydi kiekviename žingsnyje.

Pasirengimo „Eurovizijai“ ženklų mieste – vis daugiau. Konkurso simboliais – spalvotais drugeliais – nukabinėti ne tik apšvietimo stulpai, bet ir paminklai, o prie įėjimo į pagrindinę aikštę iki konkurso finalo likusias valandas skaičiuoja specialus laikrodis.

Netoli viešbučio, kuriame apsistojo Lietuvos delegacija, jau kyla „Eurovizijos“ kaimelis – scena, kurioje artimiausiomis dienomis pasirodys daugelio šalių atlikėjai, bus rengiami įvairūs konkursai ir su „Eurovizija“ susijusios šventės.

Penktadienį šioje scenoje pasirodyti ketina ir A. Pojavis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.