„Eurovizijos“ scenoje – šokis tarp stiklo sienų, ukrainiečių „Šrekas“ ir bulgarų kaukės

Specialiai lrytas.lt, Malmė

Bulgarų pasirodymas.<br>EBU
Bulgarų pasirodymas.<br>EBU
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 9, 2013, 7:56 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 12:00 AM

Be jokio ypatingo šou „Eurovizijos“ scenoje pasirodyti ketinantis lietuvis Andrius Pojavis konkurse nebus balta varna – gana santūrūs yra daugelio valstybių atstovų pasirodymai. Tačiau po pirmųjų kelių repeticijų dienų paaiškėjo atlikėjai, kurie žiūrovus bandys papirkti ne tik balsu ir daina, bet ir įspūdingu reginiu.

„Nepasakosiu, ką ruošiu „Eurovizijai“. Manau, nė vienas atlikėjas nenori atskleisti visų kortų“, - prieš kelias savaites sakė Lietuvoje viešėjęs azerbaidžaniečių dainininkas Faridas Mamedovas.

Dabar jo sumanymas – pagaliau aiškus. Į sceną Faridas eis su dviem šokėjais – vaikinu ir mergina. Įdomioji dalis – vaikinas figūras raitys, uždarytas didžiuliame stiklo „akvariume“, kur ant jo byrės gėlių žiedlapiai. Pasirodymo pradžioje Faridas dainuos ant stiklo konstrukcijos, o šokėjas joje stovės žemyn galva. Vaizdas – iš tiesų įspūdingas.

Farido pasirodymu pasirūpino garsus graikų režisierius Fokas Evangelinos, jau vadinamas „Eurovizijos“ legenda. Būtent jo paslaugas savo pasirodymams pasitelkė gerų rezultatų konkurse pasiekę dainininkai Helena Paparizou, Ani Lorak, Sakis Rouvas, Dima Bilanas.

„Stiklas simbolizuoja žmogaus gyvenimo logiką. Bet stiklo viduje – visai kitas pasaulis, kupinas aistros, emocijų, meilės. Kai įsimyli, gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis“, - idėją paaiškino režisierius.

Ukrainietė Zlata Ognevič irgi rado būdą nustebinti. Dainininkės atliekamą kūrinį „Gravity“ iliustruoja vaizdo projekcijos, kuriančios pasakų miško įspūdį.

Pasirodymo pradžioje nutinka kažkas keisto – į sceną dainininkę ant rankų įneša 2 metrų 42 centimetrų ūgio milžinas. Anot Ukrainos delegacijos, šis vyras – Igoris Vovkovinskis, nešiojantis 62 dydžio batus ir gyvenantis JAV.

Pasirodymo sumanymas – pavaizduoti seną ukrainiečių pasaką. Zlata vaidina drugelį, kurį į sceną atneša milžinas.

„Gal ir taip, bet tai labiau primena animacinį filmą „Šrekas“, - pamatę repeticijos įrašą, „Eurovizijos“ klube už galvų susigriebė žurnalistai.

Ukrainiečiai nepagailėjo pinigų ne tik scenos, bet ir muzikiniam sprendimui – vienas Zlatos pritariančiųjų vokalistų yra trejus metus iš eilės geriausiu britų džiazo vokalistu renkamas, su ne viena šio žanro žvaigžde bendradarbiaujantis Clevelandas Watkissas.

Dar viena konkurso keistenybė – bulgarų pasirodymas. Po šešerių metų pertraukos į konkursą grįžęs atlikėjų Elitsos ir Stoyano duetas scenoje vaikys piktąsias dvasias, kurių, reikia suprasti, „Eurovizijoje“ prisiveisė nuo jų ankstesnės viešnagės.

Į Malmės areną duetas atvyko, nešinas didžiulėmis spalvingomis kaukėmis, kurios, anot Elitsos, vakarinėje Bulgarijos dalyje naudojamos būtent dvasių vaikymui.

„Jų pasirodymas jau ir taip atrodė labai linksmas – abu muša didžiulius būgnų komplektus, kaip originalu. Su tomis kaukėmis jie pretenduos į linksmiausio pasirodymo titulą“, - prognozavo „Eurovizijoje“ susirinkę žurnalistai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.