„Eurovizijos“ kaimelį atidarė konkurso laimėtoja

Specialiai lrytas.lt, Malmė

Švedijos mieste Malmėje šį savaitgalį skelbiamas simbolinis 58-ojo „Eurovizijos“ konkurso startas.<br>R. Zilnys
Švedijos mieste Malmėje šį savaitgalį skelbiamas simbolinis 58-ojo „Eurovizijos“ konkurso startas.<br>R. Zilnys
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-05-11 15:12, atnaujinta 2018-03-06 22:15

Švedijos mieste Malmėje šį savaitgalį skelbiamas simbolinis 58-ojo „Eurovizijos“ konkurso startas. Penktadienį greta Malmės arenos, kurioje rungsis dainininkai, atidarytas konkurso spaudos centras, kuriame dirbs 2 tūkstančiai žurnalistų iš visos Europos. Šeštadienį miesto centre atidarytas „Eurovizijos“ kaimelis, o sekmadienį bus surengta iškilminga paties renginio atidarymo ceremonija.

Žurnalistų spaudos centras įsikūrė parodų rūmuose, kuriuose 1992-aisiais buvo surengtas „Eurovizijos” konkursas. Čia rengiamos atlikėjų spaudos konferencijos, įrengta tūkstančiai darbo vietų žiniasklaidos atstovams.

Ekologijos temą akcentuojantis Malmės miestas pasistengė, kad ji būtų ryški ir „Eurovizijoje“. Visiems „Eurovizijos“ darbuotojams išdalyti ryškiai žalios spalvos buteliai, į kuriuos raginama pilti vandenį iš spaudos centre įrengtų čiaupų ir jį gerti – pabrėžiant, kad vanduo čia yra bene švariausias pasaulyje.

Spaudos centro sienas puošia didžiulės pernai konkursą laimėjusios atlikėjos Loreen nuotraukos ir visų „Eurovizijos“ nugalėtojų atvaizdai. Yra ir netikėtumų – vienos kavinės sienos išpuoštos ne tik Loreen ir kitų „Eurovizijos“ žvaigždžių, bet ir Micko Jaggerio bei kitų roko dievukų atvaizdais. Ką jie mano apie „Euroviziją“, niekas nežino.

Šeštadienio vidurdienį centrinėje Malmės aikštėje atidarytas „Eurovizijos“ kaimelis – su didžiule scena, rėmėjų palapinėmis ir įvairiais atrakcionais.

Iki pat konkurso finalo čia bus rengiami įvairūs žaidimai, tiesiai iš aikštėje įrengtos radijo studijos transliuojamos laidos, pasirodys daugiau nei 30 šių metų „Eurovizijos“ dalyvių. Tarp jų – ir Andrius Pojavis, į kaimelio sceną kilsiantis sekmadienio popietę.

Į kaimelio atidarymą susirinko tūkstančiai žiūrovų – prasibrauti prie scenos tiesiog neįmanoma, tad didžioji dalis jų koncertus žiūri didžiuliame ekrane. Pasveikinti miestiečių ir „Eurovizijos“ gerbėjų buvo pakviesta Charlotte Perrelli – švedų atlikėja, 1999-aisiais laimėjusi šį konkursą. Po jos į sceną kilo šių metų „Eurovizijos“ dalyviai iš Islandijos, Norvegijos ir kitų šalių.

Tikimasi, kad dėl „Eurovizijos“ Malmėje apsilankys apie 100 tūkstančių svečių. Visi jie Malmės arenoje netilps, todėl mieste įrengta speciali konkurso gerbėjų kavinė, kurioje taip pat vyks koncertai – tarp jų ir 1985-ųjų „Eurovizijos“ laimėtojų, norvegų grupės „Bobbysocks“.

Su „Eurovizija“ susijusią programą siūlo kone kiekviena miesto kavinė. Tarp reklamuojamų pramogų - „Eurovizijos“ viktorinos ir „nulio balų“ diskoteka, kurioje skambės tik paskutinę vietą konkurse užėmusios dainos.

Sekmadienį į Malmės operos teatrą raudonuoju kilimu žengs šių metų konkurso dalyviai. Jų laukia garsaus šefo Tareqo Tayloro parengta vakarienė, atspindinti švedų virtuvės tradicijas, o taip pat – speciali muzikinė programa.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.