Kaune triukšmingai atidarytas „Ryšių kiemelio 837“ vasaros renginių sezonas

Kauno senamiestyje šalia Rotušės įsikūrusio Ryšių istorijos muziejaus valdose penktadienio vakarą vasaros renginių sezoną pradėjo kauniečių ir miesto svečių pamėgtas baras „Ryšių kiemelis 837“. Pernai plačiajai visuomenei atidarytas muziejaus kiemelis labai greitai tapo populiari jaunimo ir šeimų susibūrimo vieta.

Į Kauną jau atėjo vasaros pramogos.<br>P. Mantautas
Į Kauną jau atėjo vasaros pramogos.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Iveta Skliutaitė

May 11, 2013, 12:58 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 10:32 PM

Atidarymo vakaro pradžioje kartu su Kauno lindyhopo šokėjų būriu kiemelyje pasirodė kolektyvas „The Schwings“. Jaunų džiazo profesionalų grupė savo klausytojus perkėlė į praėjusio amžiaus 4—ąjį dešimtmetį ir improvizavo svingo nuotaikomis.

Vakare taip pat pasirodė vilniečių grupė „Proper Heat“. Nuotaikingo elektroninio disko stiliaus kūrėjai debiutinį savo albumą išleido Didžiosios Britanijos leidykloje „Nang Records“. Didžėjaus Martino Virgino ir kolegų suburtos grupės su charizmatiškuoju Karoliu Ramoška priešakyje muziką jau įvertino ne tik tautiečiai, bet ir danai, baltarusiai, rusai.

Ne mažiau linksmybių kiemelyje bus iki pat rudens. Čia vyks grupių „Silence“, „Keymono“ ir „Happyendless“ koncertai, „Gatvės muzikos dienų“ ir „Muziejų nakties“ renginiai.

Pirmadieniais kiemelyje skambės džiazas, antradieniais, penktadieniais ir šeštadieniais šeimininkaus didžėjai.

Trečiadieniais šioje vietoje suksis šokėjai — šokių pamokas ves lindyhopo entuziastai bei kitų šokių mokyklų atstovai. Ketvirtadieniais renginius kiemelyje organizuos dainuojamosios poezijos festivalio „Senamiesčio žiogas“ puoselėtojai. Penktadieniais taip pat skambės gyva muzika, kurią atliks lietuvių grupės ar džiazo kolektyvai iš užsienio.

Šeštadieniais — butiko „Kovaldas“ organizuojamo blusų turgaus „Bazaras su Kovaldu“, sekmadieniais — ilgųjų šeimos priešpiečių bei „Nykštukų lėlių teatro“ spektaklių mažiesiems laikas. Gegužę vyks savaitgalio užimtumo programa visai šeimai „Lietuviško žodžio keliu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.