„Eurovizijos“ žvaigždes sukvietusi baltarusė Aliona surengė saldumynų puotą

specialiai lrytas.lt, Malmė

Aliona vaišina svečius.<br>R. Zilnys
Aliona vaišina svečius.<br>R. Zilnys
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 12, 2013, 11:51 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:49 PM

„Ji tikriausiai nori, kad mums visiems prakiurtų dantys“, - kad Aliona Lanskaja turi negerų kėslų, šeštadienio vakarą juokavo į jos vakarėlį susirinkę svečiai. Baltarusių atlikėja nustebino užmojį – stalus nukrovė vaišėmis ir gėrimais, o į sceną padainuoti iškvietė būrį „Eurovizijos“ dalyvių.

Daugumos šalių atstovai „Eurovizijoje“ savo vakarėliuose apsiriboja, svečius pavaišindami bokalu alaus, tačiau Baltarusija šįmet nusprendė ryškiai pademonstruoti savo galimybes.

Kalnai karštų patiekalų ir šaltų užkandžių, dėžės nemokamo alaus ir vyno – baltarusiai leido suprasti, kad smulkintis dėl galimybės parodyti savo šalies dosnumą jiems nereikia.

Ryškiausiu vaišių akcentu tapo jau legendomis apipintos tonos saldumynų, kuriuos baltarusiai atsigabeno į Malmę. Ant stalų gulėjo šimtai dėžių šokoladinių ir žele saldainių, zefyrų, meduolių – visų saldainių pakuotės buvo papuoštos Alionos atvaizdu.

Ypač didelio populiarumo tarp „Eurovizijos“ gerbėjų sulaukė didžiuliai meduoliai – ant jų įvairiaspalviu cukraus glajumi buvo ne tik užrašytas dainininkės vardas ir dainos „Solayoh“ pavadinimas, bet ir pabandyta išpiešti kažką panašaus į vaivorykštinę gėjų vėliavą.

Susirinkę konkurso gerbėjai saldainius pilnomis saujomis ne tik grūdosi į burną, bet ir visomis dėžėmis kišo į krepšius – saldumynų vis tiek nepritrūko.

Po vidurnakčio dainininkė pati paėmė kelias jų dėžes ir vaikščiodama ragino svečius pasivaišinti – puikiai suprasdama, kad tai – puikus vaizdelis sekiojantiems fotografams ir TV reportažų kūrėjams.

Prieš tai į sceną kilo per dešimt šių metų „Eurovizijos“ dalyvių – jausmingą baladę „Hold Me“ šiek tiek pro šalį užtraukęs azerbaidžanietis Faridas Mamedovas, grupę „Pinup Girls“ muzika ir įvaizdžiu primenančios serbės „Moje 3”, moldavė Aliona Moon, tradiciniu dainavimu publiką sužavėti bandantys kroatai „Klapa s Mora“, austrė Natalia Kelly ir kiti atlikėjai.

Pagrindinės vakaro žvaigždės vos neužtemdė Makedonijos atstovė. Tautiniu kostiumu pasipuošusi 69-erių Esma Redzepova vadinama garsiausia čigonų muzikos žvaigžde pasaulyje. Jos balsas skamba ne tik daugelyje kompaktinių plokštelių, bet ir filmo „Boratas“ garso takelyje.

Dainininkė ilgai fotografavosi su gerbėjais, leidosi kelių iš jų pašokdinama, tačiau galiausiai pavargusi turėjo prisėsti ant kėdutės. Ramybės vis dėlto nesulaukė – prie jos greitai nusidriekė kartu nusifotografuoti norinčiųjų eilė.

Dėmesio netrūko ir latvių duetui „PeR“, aukštu ūgiu iš minios išsiskiriančiam albanui Adrianui Lulgjurajui, estei Birgit, Rusijos dainininkei Dinai Garipovai, kuri į vakarėlius vaikšto su mama.

Baltarusės surengtas pasilinksminimas tapo kol kas gausiausiai lankomu „Eurovizijos“ vakarėliu – buvusios skerdyklos patalpose įsikūręs „Eurovizijos“ klubas buvo sausakimšas.

Daugiausia aplodismentų, kaip pridera, sulaukė vakaro šeimininkė – Alionos sudainuotas energingas kūrinys „Solayoh“ greitai išjudino publiką. Tai galbūt nieko gero nežada šį vakarėlį praleidusiam Andriui Pojaviui – pirmajame „Eurovizijos“ pusfinalyje antradienį baltarusė pasirodys iškart po jo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.