„Depeche Mode“ koncertą Vilniuje apšildys populiarieji latviai „Instrumenti“

Liepos 27 dieną Vingio parke vyksiančiame grupės „Depeche Mode“ pasaulinių gastrolių koncerte pasirodys ir Latvijos duetas „Instrumenti“. Vieną įdomiausių Baltijos šalių grupių savo koncerto ypatingais svečiais pasirinko patys „Depeche Mode“ nariai.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 20, 2013, 12:09 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:52 PM

„Tai – didelė garbė ir iššūkis mums. „Depeche Mode“ įtaka muzikos istorijai – neišmatuojama, šios grupės kūryba įkvėpė tūkstančius atlikėjų, tarp jų – ir mus. Dvigubai džiaugiamės, kad galėsime pasirodyti Vilniuje, mieste, kuris mums tapo labai artimas“, - sako dueto „Instrumenti“ nariai Shipsi ir Reynsi.

„Depeche Mode“ koncertas bus „Instrumenti“ galimybė pasirodyti didžiausiai Lietuvos žiūrovų miniai per visą savo karjerą. Koncerte grupė atliks savo naują programą, skirtą pristatyti šią savaitę išleidžiamą antrąjį jos albumą „Procrastination“.

„Instrumenti“ kūryba – gerai žinoma Lietuvos muzikos mėgėjams, klubų ir festivalių lankytojams. 2010-aisiais festivalyje “Be2gether” pasirodęs duetas vėliau ne sykį koncertavo mūsų šalyje, pernai surengė pasirodymą Katedros aikštėje Vilniuje, o šįmet – solinį pasirodymą viename sostinės klubų.

Grupės kūrybos stilius dažnai vadinamas „freak pop“ - keistu ir originaliu įvairių žanrų deriniu, kuriame susilieja rokas, pop ir elektroninė muzika. Buvęs grupių „Pink Floyd“ ir „The Clash“ vadybininkas Peteris Jenneris apie šį latvių duetą atsiliepia taip: „Tai viena originaliausių grupių, kokias teko matyti per daugelį metų – o aš esu matęs tikrai daug. Jie turi savo išskirtinį stilių“.

„Instrumenti“ 2007-aisiais gimė kaip dviejų populiarios Latvijos grupės „Cosmos“ narių eksperimentas. „Turėjome dainų, kurios netiko tai grupei. Nusprendėme su Reynsi pamėginti kažką pagroti už „Cosmos“ ribų. Taip atsirado „Instrumenti“, - prisimena grupės vokalistas Shipsi.

Pirmuosiuose pasirodymuose grupės nariai pasistengė būti neatpažinti – vilkėjo pandų kostiumus ir kaukes. Toks įvaizdus duetą lydėjo porą pirmųjų karjeros metų – dabar atlikėjai scenoje nebeslepia veidų.

Dar neišleidę pirmojo albumo, latviai buvo pakviesti apšildyti britų muzikos žvaigždės Jameso Blunto koncertą. Šiandien jų biografijoje – pasirodymai su Mika, „Kasabian“ ir kitomis ryškiomis muzikos pasaulio garsenybėmis.

2011-aisiais duetas išleido debiutinį albumą „TRU“, įrašytą garsaus islandų muzikanto Valgeiro Sigurdssono studijoje „Greenhouse“ Reikjavike. Sukurti išskirtinį skambesį latviams padėjo islandų muzikantai, bendradarbiavę su garsiausiais šios šalies atlikėjais Bjork ir „Sigur Ros“. Taip pat – vienas talentingiausių jaunosios kartos JAV kompozitorių, filmo „Skaitovas“ muzikos autorius ir grupės „Antony & The Johnsons” bendražygis Nico Muhly.

Albumo dainos „Life Jacket Under Your Seat“ ir „Born To Die“ tapo hitais visose Baltijos šalyse, tarp jų – ir Lietuvoje. „TRU“ Latvijoje pelnė Auksinio disko apdovanojimą, grupės kolekcijoje – ir ne vienas šios šalies muzikinis apdovanojimas „Gada balva“.

Pirmąjį albumą duetas pristatė koncertu Rygos arenoje – nors tikėjosi sulaukti poros tūkstančių gerbėjų, į koncertą atėjo apie 9 tūkstančius žiūrovų. Šis pasirodymas pernai įamžintas koncertiniame DVD „TRU Live“.

Duetas vis drąsiau atveria duris į tarptautinę muzikos rinką - „Instrumenti“ koncertavo muzikos festivaliuose bei klubuose Estijoje, Prancūzijoje, Japonijoje, Rusijoje, Vokietijoje, Norvegijoje, Austrijoje ir kitose šalyse. Grupė yra Rusijoje gastroliavusi su žymiausiu Latvijos kolektyvu „Prata vetra“, o 2010-aisiais pasirodė muzikos festivalyje ir konferencijoje „South By Southwest“ JAV – didžiausiame tokio pobūdžio renginyje pasaulyje.

Šiandien „Instrumenti“ vaikinai laikomi geriausias tarptautinės karjeros perspektyvas turinčia Baltijos šalių grupe ir bene įspūdingiausius šou rengiančiu kolektyvu. Praėjusią savaitę grupė surengė kelis pasirodymus Didžiojoje Britanijoje – tarp jų ir svarbiomis talentų žvalgytuvėmis laikomame festivalyje „The Great Escape“, kuriame jos kūryba sudomino ne vieną žinomą muzikos verslo atstovą.

„Depeche Mode“ kvietimas latvių grupę pasiekė, jai pradedant svarbų naują karjeros etapą. Gegužės 21-ąją išleidžiamas antrasis „Instrumenti“ albumas „Procrastination“. Jame, žadama, latviai atskleis dar įvairesnį savo muzikos skambesį.

Tai liudija ir šįmet pasirodę du albumą pristatantys vaizdo klipai - „Heartcore“ ir „Don't Hold Onto Me“. Pastarasis sulaukė pasisekimo vaizdo įrašų portale „Vimeo“ - jo redaktoriai latvių darbą išskyrė kaip vieną įdomiausių.

Kaip jau skelbta anksčiau, „Depeche Mode“ koncerte Vilniuje taip pat pasirodys ir žinomi vokiečių elektroninės muzikos kūrėjai Carstenas Nicolai bei Olafas Benderis, susibūrę į duetą „Diamond Version“.

Gegužės pradžioje Prancūzijoje pasaulinį koncertų turą „Delta Machine Tour“ pradėjusi grupė „Depeche Mode“ Lietuvoje koncertuos po septynerių metų pertraukos. Prieš ketverius metus surengtos grupės gastrolės pateko į geriausiai lankomų 2009-2010 metų koncertų turų dešimtuką – šiuos pasirodymus stebėjo daugiau nei 2,5 milijono žiūrovų. Tikimasi, kad šis pasiekimas bus pagerintas dabartinio turo metu.

„Viskas puikiai veikia. Muzika, apšvietimas, vaizdo projekcijos. Antonas Corbijnas (ilgametis grupės bendražygis, garsus olandų režisierius ir fotografas) yra tarsi grupės narys, padedantis atrasti mūsų identietą.

Jo sukurti vaizdai stipriai papildo mūsų muziką - ir atvirkščiai, dainos sustiprina vaizdus. Naujame mūsų albume jaučiasi nemaža bliuzo įtaka. Todėl vaizdus turui filmavome Naujojo Orleano pelkėse ir plantacijose, stengėmės perteikti tą estetiką.

Tačiau šou – neperkrautas projekcijomis. Nesinori, kad žmonės nukreiptų dėmesį nuo muzikos – esu matęs koncertų, kuriuose žiūrovai pernelyg bombarduojami tais vaizdais. Turi būti šviesa ir šešėlis, pakilimai ir ramesnės akimirkos. Toks yra šis koncertas“, - prasidėjus turui, sakė per 20 naujų dainų ir populiarių hitų pasirodymuose atliekančios grupės dainininkas Dave'as Gahanas.

Bilietai į liepos 27-ąją Vingio parke vyksiantį pasaulinių „Depeche Mode“ gastrolių koncertą platinami visose „Ticketpro“ kasose ir internetu – www.ticketpro.lt Visi bilietai į koncertų fanų zoną ir „Premium“ fanų zoną jau parduoti, šiuo metu bilietų kaina – nuo 174 litų.

„Instrumenti“ vaizdo klipas „Don't Hold Onto Me“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.