Gitaristo J. Satriani karjera - kupina garsių muzikantų vardų (video)

Liepos 7 dieną Lietuvoje koncertuosiantis gitaros maestro Joe Satriani – vienas iš muzikantų, kuriuos visada supa ypatingas kitų atlikėjų, kritikų ir visos muzikos industrijos dėmesys. Kitaip ir būti negali, kai tavo gitara skamba tokių roko atlikėjų kaip Alice Cooperis, Brianas May („Queen“), „Chickenfoot“, „The Yardbirds“, „Steve Miller Band“, Tarja ar net džiazo meistro Stanley Clarke'o įrašuose.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 27, 2013, 4:41 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:15 AM

Šį sarašą papildžius koncertinių gastrolių su „Deep Purple“, Micku Jaggeriu („The Rolling Stones“), Yngwie Malmsteenu, Robertu Frippu („King Crimson“) ar Michaeliu Schenkeriu kolekcija, tampa aišku – scenoje matysime tikrą šiuolaikinės elektrinės roko gitaros karalių.

Italų imigrantų šeimoje gimęs J. Satriani iš tėvų paveldėjo aistrą sportui. Nuo mažens jis domėjosi futbolu, tad aplinkiniai buvo įsitikinę, kad jo ateitis - sporto arenose. Viskas pasikeitė tądien, kai Joe sužinojo apie Jimi Hendrixo mirtį. Vos 14 metų sulaukęs vaikinas nuo tada nebepasirodydavo treniruotėse, o kamuolį iškeitė į gitarą.

Radikalūs gyvenimo pokyčiai nebuvo tik paaugliška užgaida – J. Satriani rimtai kibo į muziką. Būdamas 22 metų jis jau studijavo su džiazo muzikantais Billy Baueriu ir Lennie Tristano, o lygiagečiai dalinosi savo patirtimi su kitais jaunais gitaristais, kurie sudaro išties įspūdingą jo mokinių sąrašą. Dėl sėkmingos muzikinės karjeros J. Satriani yra dėkingi grupės „Metallica“ gitaristas Kirkas Hammettas, jau du kartus Lietuvoje lankęsis Steve‘as Vai, vienas greičiausių pasaulio gitaristų Alexas Skolnickas iš „Testament“, ilgametis „Exodus“ gitaristas Rickas Hunoltas, „Third Eye Blind“ grojantis Kevinas Cadoganas, „Counting Crows“ narys Davidas Brysonas ir daugelis kitų.

Nors J. Satriani jau ilgokai kitus žavėjo gitaros valdymo gebėjimais, savęs pristatyti plačiajai visuomenei kaip savarankiškas atlikėjas neskubėjo. Pirmąjį solinį albumą jis išleido sulaukęs trisdešimties metų. 1986 metais pasirodęs diskas „Not Of This Earth“ buvo lyg įžanga į didžiąją karjerą, nes po metų pasirodęs darbas „Surfing With The Alien“ tapo iki šiol komerciškai sėkmingiausiu gitaristo darbu.

Tai paskatino atlikėją į darbus kibti su daug didesne energija, be didelių pertraukų iki šių dienų kas 2-3 metus išleidžiant po naują albumą. Naujausias, keturioliktasis studijinis darbas „Unstoppable Momentum“ pasirodė šiemet gegužės 7 dieną. Per trumpą laiką nuo oficialios išleidimo datos jis spėjo užkariauti Austrijos, Čekijos, Olandijos, Vokietijos, Vengrijos, Ispanijos, Šveicarijos ir JAV perkamiausių albumų „topus“. Ir panašu, kad tai tik jo populiarumo pradžia.

Praėjus lygiai dviems mėnesiams nuo naujausio albumo pasaulinio debiuto, karščiausias J. Satriani dainas kartu su kitais populiariausiais visos karjeros kūriniais galėsime išgirsti ir Lietuvoje. Gitaros maestro koncertinio turo „World Tour 2013“ metu liepos 7 dieną stabtelės Vilniaus Teatro arenoje. Bilietus į šį neeilinį koncertą platina „Bilietai LT“ kasos ir interneto svetainė www.bilietai.lt.

Šįmet išleista J. Satriani daina „A Door Into Summer“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.