Klipas apie kosmosą dainininkui M. Palubenkai pelnė 5 tūkstančių litų prizą (video)

Dainininkas Markas Palubenka toliau skina laurus. Šįmet ir M.A.M.A., ir T.Ė.T.Ė. ceremonijoje pagerbtas atlikėjas trečiadienio popietę paskelbtas asociacijos AGATA ir LRT televizijos surengto konkurso „KlipVid“ laimėtoju. Geriausiu klipu konkurso komisija ir internetu balsavę žiūrovai išrinko Marko klipą „Planet Melancholia“.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-05-29 17:41, atnaujinta 2018-03-06 03:02

Konkursui iš viso buvo pateikta apie 130 klipų, 85 iš jų varžėsi dėl 10 tūkstančių litų prizinio fondo.

Marko dainos klipą sukūrė Tomas Markevičius, padedamas projekto „Vilnius Temperature“ ideologų Sauliaus Baradinsko ir Edgaro Kordiukovo, taip pat – grimuotojos Gretos Juozaponytės. Patį kūrinį „Planet Melancholia“ prodiusuoti padėjo grupės „Kurak“ lyderis Vygintas Kisevičius.

„Klipas yra apie kosmosą. Man labai patinka kosmosas, galvoti apie jį. Buvo labai gera proga tai pavaizduoti. Ar aš pats iš kosmoso? Ne, aš iš Pilaitės, nors ji irgi yra kosmoso dalis.

Daina atsirado seniai, dar praėjusių metų pradžioje, kai Vilniaus Menų spaustuvėje pristačiau pirmąjį savo albumą, ją jau atlikau. Iškart žinojau, kad jai bus klipas.

Kai šįmet laimėjau du M.A.M.A. Apdovanojimus, nusprendžiau, kad laikas tą idėją įgyvendinti – kad neužmigčiau ant tariamų laurų. Man atrodo, viskas gavosi tobulai“, - svarstė M. Palubenka.

5 tūkstančius litų už pergalę konkurse gavęs atlikėjas sakė, kad pinigus investuos į muziką.

„Galbūt į kokią muzikai skirtą kompiuterinę programą. Yra daug idėjų ir planų. Tikrai neišleisiu pinigų atostogoms“, - žadėjo Markas.

Tarp konkurentų klipų jam labiausiai patiko Edgaro Lubio projekto „Feral“ ir reperio MC Mesijaus darbai.

„Feral“ klipas „Soulstarving“ pelnė antrąją vietą ir 3 tūkstančių litų prizą.

„Visiškai nesitikėjau. Kai stebėjau balsavimą socialiniame tinkle „Facebook“, maniau, kad neįmanoma pralenkti to klipo su silikonine blondine. Šiandien laimėjo ne silikonas, o muzika, menas, o ne šūdo gabalas. Esu šokiruotas“, - maišydamas angliškus ir lietuviškus žodžius, dėstė E. Lubys..

Trečiąją vietą ir 2 tūkstančius litų pelnė reperio Lilo ir dainininkės Justify klipas „Ji nuoga“, kurį, regis, ir turėjo omenyje E. Lubys. Kiek nejaukią situaciją dainininkai išsiaiškino trumpu pokalbiu, po kurio paplekšnojo vienas kitam per petį.

Į geriausių klipų dešimtuką taip pat išrinkti MC Mesijaus, Lino Adomaičio, Donato Montvydo, Gabrielės, „House Of Virus“ ir Marshallo Jeffersono, „Kurak“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ klipai.

Žiūrovų simpatijų prizą pelnė grupė „Chebra“ su klipu „Tikėjimas ir protas“ - kvailiojant nufilmuotas vaizdelis patiko „KlipVid“ žiūrovams.

„Konkursas – tikrai reikalingas. Ne tik todėl, kad skatina kurti klipus. Tai – ir proga burti muzikantų bendruomenę. Pavyzdžiui, aš tik jo dėka sužinojau apie nemažai atlikėjų, su kuriais gal norėčiau padirbėti ateityje“, - sakė M. Palubenka.

Vienas konkurso komisijos narių Audrius Giržadas taip pat gyrė „KlipVid“ idėją, nors pripažino, kad klipų autoriams kol kas stinga fantazijos.

„Visus klipus galima suskirstyti į kelias kategorijas. Jei sunkiojo roko klipas – tai būtinai rodomi griuvėsiai ir geležinkelio stotis. Jei meilės istorija – tai kažkas sėdi prie upės, žiūri į tolį, tranko durimis. Arba stovi iki kelių sniege ir groja gitara.

Dar viena kategorija – dainuojančios filologės, tokios geros merginos su gitaromis, kurios tiesiog sėdi ir dainuoja. Ir dar yra klipų, kurių idėja - „chebra“, padurniuokim“, - reziumavo A. Giržadas.

Prizines konkurso vietas ir žiūrovų simpatijų prizą pelnę klipai:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.