Vilniuje ir Kaune – nemokamų roko ir alternatyvios muzikos koncertų serija

Vilniaus Mokytojų namų kiemelyje ketvirtadienį paskelbtas naujo koncertų serijos „Jack Daniel's Studio No 7“ startas. Šią vasarą ketinama surengti 14 renginių Vilniuje ir Kaune, kuriuose dalyvaus įdomiausi roko ir alternatyvios muzikos atlikėjai – visi šie koncertai bus nemokami. Startui pasirinkti net trys kolektyvai - „Deeper Upper“, „Monkey Tank“ ir „Los Turbos“.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 30, 2013, 8:41 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 1:47 AM

Eilė nemokamų koncertų, kuriuose grojo „Freaks On Floor“, Markas Palubenka, „Garbanotas bosistas“ ir kiti jau spėję populiarumo taškų pelnyti atlikėjai, pernai vasarą vyko Vilniuje, „Vienuolyno kiemelyje“.

Šįmet projekto geografija išsiplėtė iki dviejų miestų – Vilniuje renginiai vyks Mokytojų namų kiemelyje, Kaune - „Ryšių kiemelyje 837“.

„Tai – gera galimybė ir tiems, kurie dar yra savo kelio pradžioje, ir šiek tiek pasiekusiems. Rėmėjų dėka muzikantai gauna honorarą ir geras technines pasirodymo sąlygas, o žiūrovai visus koncertus gali stebėti nemokamai. Lieka norėti tik gero oro“, - sakė projekto sumanytojas, su ne viena Lietuvos grupe dirbęs vadybininkas Martynas Butkevičius.

„Tai – mūsų pirmasis pasirodymas po EP leidinio pristatymo, labai džiaugiamės tokia galimybe“, - šią savaitę surengtoje renginio pristatymo spaudos konferencijoje sakė grupės „Deeper Upper“ lyderis Kęstutis Purvinskas.

„Tai – nuostabi proga pasirodyti tiems, kurie mūsų dar neatradę“, - sakė šių metų pradžioje išsiskirsčiusios, bet dabar netikėtai vėl susirinkusios grupės „ReedNoBrass“ vokalistas Imantas Slėnys. Grupė pasirodys šios koncertų serijos renginyje Kaune.

Šįmet projekto ambicijos – didesnės. Planuojama, kad rudenį jis nenutrūks, o persikels į didmiesčių muzikos klubus.

Be to, ketinama po jo vėliava sukurti interneto svetainę, kurioje bus pateikiama informacija apie Lietuvos alternatyvios scenos atlikėjus.

„Mes dairomės ir į pradedančius, ir į jau šio to pasiekusius atlikėjus. Ne, Markas Palubenka nėra pernelyg populiarus šiam projektui, nors ir yra laimėjęs nemažai apdovanojimų.

Grupės vis dar gali regisruotis ir dalyvauti šiuose koncetuose“, - sakė M. Butkevičius.

Anot jo, nemokamas įėjimas yra didelė paspirtis savo muziką paskleisti ir populiarinti norintiems artistams. Kiekviename koncerte tikimasi sulaukti kelių šimtų žiūrovų.

„Ar šie atlikėjai galėtų surinkti tiek žiūrovų, jei bilietas kainuotų 20 litų? Ne. Bet po 10 litų tikriausiai galėtų. Tai įrodė grupė „Garbanotas bosistas“.

Alternatyvi muzika Lietuvoje sulaukia vis daugiau dėmesio. Tikimės, kad šis projektas prie to prisidės“, - sakė M. Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.