Albumo apžvalga. „Deeper Upper“ „Structures“ (audio)

Trejus metus gyvuojanti vilniečių grupė „Deeper Upper“ pribrendo pirmajam minialbumui, kurio dainas klausytojai gali nemokamai atsisiųsti internetu. Dosnumas - mainais į naujų gerbėjų būrį. O pamėgti šią ketveriukę tikrai yra dėl ko.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jun 1, 2013, 1:00 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:34 AM

Pradėkime nuo to, kad „Deeper Upper“ nekuria, o galbūt ir nenori kurti kažko visiškai originalaus. „Structures“ skambanti muzika - trankūs priedainiai, fone skambančios sintezatorių „sienos“, gitaros tembrai - yra tiksliai nurašytas modelis, kurį naudoja tūkstančiai britų grupių, kuriančių tokį patį postpanko ir „indie“ roko kokteiliuką (kad ir „Editors“).

Tai jaučiama ir aranžuotėse, ir dainų struktūroje. Tiesa, per ausines skamba gražiai - su instrumentų skambesiu atsakingai padirbėta, muzika liejasi keliais sluoksniais, bet čia jau nagus prikišo šį reikalą gerai išmanantis grupės „Rasabasa“ lyderis Snorre Bergerudas.

Vokalisto Kęstučio Purvinsko balsas (truputis nevilties, truputis liūdesio, truputis agresyvumo) - pats tas tokiai muzikai. Angliški dainų žodžiai irgi nekvaili - tai Lietuvoje jau privalumas. Įdomiausia albumo daina - „As We're About To Fall“, šiek tiek chaotiška, su kitokiu ritmu ir instrumentų „paspygavimais“, išsiskirianti iš bendro fono.

„Deeper Upper“, kaip ir dešimtys kitų jaunų Lietuvos grupių, seka, kas dedasi pasaulyje, ir nori būti tokie, kaip užsieniečiai. Tai puiku, tik eilinį kartą neapleidžia klausimas - kuo šie lietuviai skiriasi nuo daugybės latvių, prancūzų ar ispanų, kurie įnirtingai daro tą patį. Kone kiekviename festivalyje Vakaruose gali pamatyti 20-30 grupių, kurios groja maždaug taip pat.

Jei „Deeper Upper“ iš tiesų nori eiti pirmyn ir svajoja apie tarptautinius vandenis (o jie svajoja), vienintelė išeitis - ieškoti taip smarkiai nenumindyto kelio.

Įvertinimas - 7 iš 10.

Daina „Trapping In“ iš minialbumo „Structures“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.