Antroji „Loftas Fest“ diena: „Skamp“ jubiliejus ir Chinawoman kerai

Buvusių gamyklų kvartale Vilniaus Naujamiestyje šeštadienį antrą dieną karaliauja muzikos festivalis „Loftas Fest“. Jo organizatorius Viktoras Diawara trumpam nuo lakstymo su racija galėjo atitrūkti, pakilęs į sceną – jo grupė „Skamp“ pasirodymu festivalyje paminėjo savo karjeros 15 metų sukaktį.

Buvusių gamyklų kvartale Vilniaus Naujamiestyje šeštadienį antrą dieną karaliauja muzikos festivalis „Loftas Fest“.<br>D.Umbrasas
Buvusių gamyklų kvartale Vilniaus Naujamiestyje šeštadienį antrą dieną karaliauja muzikos festivalis „Loftas Fest“.<br>D.Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jun 2, 2013, 12:06 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 12:17 AM

Antrus metus rengiamo „Loftas Fest“ pirmoji diena Viktorui įkvėpė optimizmo.

Nors skeptikai abejojo, ar festivalis ant asfalto gali sulaukti sėkmės, penktadienį jame apsilankė apie tris tūkstančius žiūrovų – maždaug tiek pat, kiek pernai atėjo per tris renginio dienas.

„Ar pavyks nepatirti nuostolių, parodys šeštadienis ir sekmadienis. Bet šiaip juokauju, kad gal šį festivalį reikia perkelti į rugsėjį. Vis labiau įsitikinu, kad lietuviai vasaros pramogas vis dėlto labiausiai sieja su mišku, ežeru ir palapine“, - atvirai kalbėjo Viktoras.

Šeštadienio vakaro linksmybes pradėjo konferencija, kurioje pamąstymus žarstė ir dueto „The Ball & Chain“ dainininkas Jurgis Didžiulis.

Vėliau jis kilo į sceną, pristatydamas naują, tik gegužę pirmąjį koncertą surengusį savo projektą „A=A“.

Neseniai magistro diplomą apsigynęs, politologo ir vadybininko specialybę turintis Jurgis juokavo, kad tai paskutinis naujas jo sukurtas muzikinis prokjektas.

„Aš tam jau per senas – viską pradėti nuo pradžių“, - kvatojosi Jurgis.

Lauko scenoje vakarop grojo baltarusiai „Palac“, sulaukę ne itin daug lietuvių dėmesio.

Minia tirštesnė tapo septintą valandą vakaro, kai į sceną žengė rusų kilmės dainininkė iš Kanados Chinawoman.

Tamsios, seksualios nuotaikos kupiną muziką atliekanti dainininkė menų fabrike „Loftas“ anšlago sulaukė balandį – atsiliepimai apie pasirodymą buvo tokie geri, kad nuspręsta ją pakviesti dar kartą.

Su gitaristu ir klavišininku pasirodanti atlikėja – demonstratyviai flegmatiška, dainuojanti žemu balsu, dėl kurio J. Didžiuliui iškilo klausimų, ar ji iš tiesų nėra vyras.

Tarsi moteriškasis australų dainininko Nicko Cave'o variantas, Chinawoman taikosi į publiką, kuriai labiausiai patinka melancholija – lyg pasiklydusi Alinos Orlovos sesuo (tik gerokai žemesniu balso tembru).

„Ar teko užsiiminėti seksu su miegančia moterimi?“ - publikos klausinėjo Chinawoman, bet juokeliai nenustelbė pojūčio, kad spiginant saulei po atviru dangumi – ne pati geriausia vieta klausytis tokios muzikos. Nors tai, ką ji dainuoja, iš tiesų keri ir svaigina.

Publika klausėsi įdėmiai, bet plojimų buvo nedaug, o dainininkės klausimas „ar jums linksma“ , regis, buvo šiek tiek pašaipus.

Nesivaikantys ryškių vardų iš užsienio galėjo mėgautis pastaruoju metu vis daugiau šurmulio internete keliančio dueto „Electronic I“, kaip visada pašėlusiai ekspresyvaus vokalisto Beissoul, vienos įdomiausių jaunų Lietuvos grupių „Without Letters“ ir kitų atlikėjų pasirodymais.

Devintą vakaro į sceną pakilę „Skamp“ per valandą koncentruotai papasakojo visą grupės istoriją – nuo pirmojo hito „Summertime“ iki „eurovizinės“ dainos „You Got Style“, ne itin dažnai koncertuose skambančios dainos „Kamschtelis“, publikos iki skausmo gerai žinomų dainų „Calling After Me“ ar „Always Too Much“.

Ne itin dažnai koncertuojanti grupė, regis, pati buvo sužavėta žiūrovų reakcijos – būtų smagu, jei tai įkvėptų „Skamp“voi greičiau įrašyti naują albumą, apie kurį kalbama jau porą metų. Savo meilę grupei žiūrovai įtvirtino, choru sudainuodami „happy birthday“.

Šeštadienio programos desertas – hiphopo mėgėjų laukiama grupė „Supersci“ ir būrys elektroninės muzikos atlikėjų, kurie iki paryčių siautės uždarose „Loftas Fest“ erdvėse.

Sekmadieniui ruošiamas paskutinis įspūdingas šių metų „Loftas Fest“ smūgis – islandų grupių „Mum“ ir „FM Belfast“, amerikiečių dainininkės Kelis ir kitų pagrindinių renginio žvaigždžių pasirodymai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.