„Bliuzo naktų 2013“ gerbėjai pirmą kartą kaitinsis pirtyje ant vandens

Liepos 5-6 dienomis nuvykusieji į Varnius pasaulinio lygio bliuzo muzikantų skleidžiamų garsų pirmą kartą klausysis plaukiojančioje pirtyje, įmerkę kojas į Lūksto ežerą. Tradicinių festivalio „Bliuzo naktys 2013“ pramogų asortimentą šiemet papildė ant plausto sumontuota sauna, kuria nemokamai mėgautis galės visi lankytojai. Be plaukiojančios pirties, nuleisti garą ir atsipūsti vasarotojai galės įvairiausiais būdais – nuo vandens katapultos ir stalo žaidimų iki šunų lenktynių ir bliuzo šokių pamokų.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 12, 2013, 4:34 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:59 PM

„Nors per dvidešimt „Bliuzo naktų“ gyvavimo metų festivalio lankytojai įprato prie čia siūlomo muzikinio ir pramoginio asortimento, ir važiuoja čia dėl nesikeičiančios, bet unikalios hipiškos atmosferos, nuolat stengiamės pasiūlyti kažko naujo. Šiemet tai bus plaukiojanti sauna, kuri, neabejoju, pritrauks šimtus žmonių. Žinoma, kaip visuomet, malonios veiklos ir smagaus bendravimo nepritrūks niekam“, - sakė festivalio „Bliuzo naktys 2013“ prodiuseris Algirdas Barniškis - Blėka.

Kaip sakė festivalyje pirtį ant vandens pristatantis Linas Satkūnas, tai yra netradicinis projektas: sauna yra specialiai sumontuota ant plausto, taigi jos malonumais mėgautis galima tiesiai virš vandens. „Tikiu, kad sauna suteiks džiaugsmo daugeliui lankytojų, mylinčių karštį, saulę, vandenį ir gerą draugiją“, - sakė jis. Pirtyje ant vandens kaitintis galės kiekvienas norintis, tai nekainuos nė lito.

Tradiciškai į Varnius žmonės trauks ne tik su palapinėmis ir piniginėmis, bet ir keturkojais augintiniais. Pastarieji galės siausti kasmetinėse „Beglobio“ šunų lenktynėse ir laimėti gerų prizų. Kartu bus galima sužinoti daug naudingų dalykų apie likimo valiai paliktų šunų ir kačių dalią, bei būdus jiems padėti. Prie šviečiamųjų užsiėmimų prisidės projektai „Gyvoji biblioteka“, „Aukok.lt“, savo kampelius turės Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centras, asociacija „Donorystė“ ir kitos visuomeninės organizacijos.

Norintys aktyvesnių pramogų galės pramokti bliuzo šokių judesių – visą šeštadienį festivalio dalyviai galės pasimokyti „Bliuzo“ šokio. Tai jau antri metai iš eilės atvykstantys mokytojai, norintys parodyti bei išmokyti bent pirmuosius žingsnelius visus norinčius. Vienas iš mokytojų, Dimitrijus Ivanovas, sakė: „bliuzas yra intymus poros šokis, tarsi mažytė meilės istorija, kur susitinka du nepažįstami žmonės, susipažįsta, įsimyli ir vėl išsiskiria. Šokant su kiekviena partnere, bliuzas būna vis kitoks. Neįmanoma išlikti vienodam. Šis šokis yra mano aistra, kuria noriu pasidalinti, nes kiekvienas žmogus gali šokti bliuzą“.

Legendinėje „Bliuzo naktų“ pašiūrėje veiksmas nenutils iki pat paryčių. Protą ir rankas pamiklinti bus galima stalo žaidimų palapinėse, taip pat stumdant milžiniškas šachmatų figūras. Pamaivos galės pasipuošti įmantriomis šukuosenomis, karnavaliniu makiažu, laikinomis ir tikromis tatuiruotėmis, auskarais.

Trokštantys aštresnių įspūdžių taip pat nenusivils – jų paslaugoms veiks bent kelių rūšių katapultos, leisiančios pasijusti paukščio kailyje. Energija išlieti bus galima žaidžiant futbolą, krepšinį, tinklinį ir pan. Pavargusieji įsitaisys „chill out“ zonoje, kur išsidrėbus sėdmaišiuose gurkšnos „Bliuzo naktų“ kavutę.

Liepos 5-6 d. Varniuose vyksiančios 21-osios „Bliuzo naktys“ tradiciškai subūrė ryškių užsienio žvaigždžių kompaniją. Pirmu smuiku prie Lūksto ežero gros amerikiečių grupė „The Dana Fuchs Band“, bliuzmenai Oli Brownas (Didžioji Britanija), „Latvian Blues Band“ (Latvija), „Alvon Johnson Blues Band“ (JAV/Lenkija), Arina ir „Veto Bank“ (Lietuva) ir kiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.