Į Lietuvą atvykęs garsusis dainininkas B. McFerrinas: „Koncerto Vilniuje laukiu su nekantrumu“

Ketvirtadienio vakarą tūkstančiai klausytojų Vilniaus „Siemens“ arenoje mėgausis įstabiu Bobby McFerrino balsu. „Žmogumi – orkestru“ vadinamas 63-ejų džiazo dainininkas iš JAV į Lietuvą atvyko trečiadienio vakarą – ir džiaugėsi, kad turės laiko pasigrožėti Vilniumi. „Visų tikiuosi sulaukti koncerte, nes ir pats jau nekantrauju išeiti į sceną“, - lrytas.lt sakė po pusdienį trukusios kelionėsis vis tiek geros nuotaikos nepraradęs dainininkas, Lietuvoje viešintis antrą kartą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jun 12, 2013, 7:22 PM, atnaujinta Mar 5, 2018, 2:42 PM

Dešimties „Grammy“ statulėlių laureatas prieš dvejus metus dainavo festivalyje „Kaunas Jazz“ - tą kartą scenoje pasirodė vienas, atlikdamas solinį pasirodymą.

Šįkart Bobby koncertuos su muzikantų grupe – pristatydamas gegužę išleistą naują albumą „Spirityouall“.

„Ką norėčiau perduoti savo gerbėjams Lietuvoje? Kad nekantriai laukiu susitikimo su jais. Tai – vienas atvejų, kai man pačiam koncertas kelia labai džiugų jaudulį, mat esu visiškai įsimylėjęs muzikantų grupę, su kuria pasirodysiu Lietuvoje. Ji – nuostabi.

Dar prisimenu, kokia puiki publika mane pasitiko Kaune. Tikiuosi, šis kartas nebus blogesnis.

Tai pirmas sykis, kai koncertuosiu Vilniuje. Labai tuo džiaugiuosi“, - sakė nuolat besišypsantis dainininkas.

Vienu geriausių pasaulio vokalistų laikomas atlikėjas, anot koncerto rengėjų, nepateikė jokių ypatingų įgeidžių, išskyrus prašymą, kad jo viešbučio kambaryje nebūtų televizoriaus.

„Tiesiog nemėgstu žiūrėti televizoriaus. Bet sunku susilaikyti jo neįjungus“, - interviu „Lietuvos rytui“ sakė dainininkas.

Į Vilnių jis atvyko iš Miuncheno – teko keliauti su keliais persėdimais. Iš oro uosto į viešbutį „Stikliai“ atvykęs dainininkas sakė, kad jaučiasi pavargęs.

„Dabar noriu tik ištiesti kojas ant lovos savo viešbučio kambaryje. Ar jau susidariau įspūdį apie Vilnių pro mašinos langą? Nesąžiningas klausimas. Paklauskite manęs rytoj, turėsiu laiko pasivaikščioti. Bet jau pastebėjau, kad senamiestis – labai gražus“, - sakė Bobby.

Ketvirtadienį vyksiantį koncertą jis apibūdino kaip prieš dvejus metus Kaune vykusio pasirodymo priešingybę.

„Jis bus visai kitoks nei ankstesnis koncertas, šiuos du pasirodymus vienija dvasia, noras nešti džiaugsmą, taiką ir bendrumą muzikos kalba.

Bet šį kartą aš - su muzikantų grupe, ir man tai labai patinka. Jaučiuosi, lyg plaukiočiau meduje, kai esu apsuptas visų šų garsų. Pagrosime dainų iš naujo albumo, bus ir staigmenų.

Manau, vieną ar dvi dainas padainuosiu ir vienas, visada tai darau. Puikiai jaučiamės, grodami koncertuose, mūsų muzika turi struktūrą, bet kartu yra ir kupina laisvės“, - sakė B. McFerrinas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.