Rokeriai „Colours of Bubbles“ ir „Garbanotas bosistas“ savaitgalį šturmuos Lenkijos klubus

Artėjantį savaitgalį didžiuosiuose Lenkijos miestuose bendrus pasirodymus, kuriuos lydės diskusijos apie šalių jaunimo tarpusavio supratimą, surengs dvi Lietuvos alternatyviojo roko grupės – šiauliečiai „Colours of Bubbles“ ir vilniečiai „Garbanotas bosistas“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jun 14, 2013, 11:49 AM, atnaujinta Mar 5, 2018, 1:23 PM

Lietuviškas roko desantas šeštadienį, birželio 15 dieną išsilaipins Vroclavo klube „Madness“, o sekmadienį, birželio 16 dieną abi grupės koncertuos kultiniame Varšuvos klube „Sen Pszczoly“ kartu su vietos grupe „Orange Tree“.

Be to, grupės Lenkijoje surengs ir „apšilimo“ koncertus; „Garbanotas bosistas“ taip pat dalyvaus Volimiežo miestelio meno ir muzikos šventėje „WAW!!!”, o „Colours of Bubbles“ kartu su „Orange Tree“ specialų akustinį pasirodymą skirs vaikų su klausos negalia fondui „Pokonac Ciszę“.

„Spaudoje teko skaityti, kad daugiau nei 40 procentų lenkų negali žemėlapyje parodyti, kur yra Lietuva. Padėtį reikia taisyti, bandysime kalbėti rokenrolo kalba“, - sakė „Colours of Bubbles“ vokalistas Julius Aleksovas.

Simboliška tai, kad abi grupės, nors ir grojančios skirtingą muziką, pastaraisiais metais buvo apdovanotos Lietuvos alternatyviosios muzikos apdovanojimuose „T.Ė.T.Ė“ kaip geriausios grupės – „Colours of Bubbles“ 2012-aisiais, o „Garbanotas bosistas“ – šiais, 2013 metais.

„Garbanotas bosistas“ tarp senų ir naujų skambesių mėgina komponuoti savitą garsą roko, bliuzo ir rokenrolo pasaulyje. Per beveik penkerius kūrybos metus kone visus sostinės klubus ir roko barus šokdinusi, du turus po Lietuvą ir Latviją surengusi vilniečių kompanija 2012 m. išleido minialbumą „Venera“.

„Colours of Bubbles“ iš Šiaulių jau septintus metus tyrinėja „indie“ ir kantri muzikos sankirtas, o rudenį ketina pristatyti debiutinį albumą „Inspired By a True Story“. Lenkijoje pirmą kartą grupė pasirodė dar 2009 metais, kai tapo jaunų grupių konkurso „Remont Fest“ laureatais.

Lietuvos muzikantų gyvi pasirodymai – tai dalis projekto „LIVE: Muzika kuria tarpusavio supratimą“, kurį iš dalies finansuoja Lietuvos ir Lenkijos jaunimo mainų paramos fondas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.