Albumo apžvalga. A. Orlova „LRT Opus Live“ (video)

Buvo prognozuojama, kad dar šiais metais pasirodys naujas studijoje įrašytas Alinos Orlovos albumas. Nutiko kitaip - balandį „LRT Opus“ radijuje dainininkė surengė koncertą, kuris taip patiko susirinkusiai publikai ir Alinos vadybininkams, kad nuspręsta jo įrašą išleisti kompaktinėje plokštelėje.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-06-15 13:00, atnaujinta 2018-03-05 12:20

Beveik pusė koncerte skambėjusių dainų, tarp jų ir gerbėjų ypač mėgstamos „Šilkas“ ir „Amerika“, anksčiau yra išleistos Alinos studijiniuose diskuose, tad kelia mažiau intrigos. Nors ir atliekamos kiek kitaip - nuolat mutuojančią Alinos grupę, be jos, šiuo metu sudaro du gitaristai ir būgnininkas.

Įdomesnė yra likusi albumo dalis, kurią sudaro koncertuose jau nušlifuotos, bet anksčiau oficialiai neišleistos dainos. Tarp jų - ir ankstyvieji Alinos minimalistiniai perliukai, kadaise padėję pasėti susidomėjimą mergaičiukės iš Visagino idėjomis: „Neramios mergaitės daina“ ir „Keleliu“ pagal Vytauto V.Landsbergio eiles.

Tarp kitų kūrinių išsiskiria „Sick Rose“ pagal Williamo Blake'o poeziją - liūdna ir jautri melodija su ryškia fortepijono linija, o taip pat - iš Aleksandro Puškino pasiskolintas tekstas dainoje „Voron“ - šis meditatyvus kūrinys perauga į Alinos klyksmą.

Dar čia yra daina „Faulkner“, kuri išduoda, kad teksto autorius - Williamas Faulkneris. Tai, kad Alina įsijautė kurti melodijas pagal žinomų rašytojų tekstus - įdomus signalas. Kūrybos krizė? Nesirašo žodžiai? Visko gali būti, juolab pačios Alinos sukurta „Northern“ yra tiek apie nieką, kiek tik įmanoma. Galbūt vienas mažiausiai vykusių atlikėjos kūrinių, primenantis vieno britų kritiko žodžius: „Ji tikrai nuostabi, bet gal tegul nebebando rašyti angliškai“.

Jaukiai ir gražiai ausyse įsitaisantis įrašas su didele doze tipiško „orloviško“ liūdesio, pora muzikinių ekskursijų „a la „Sigur Ros“ - greičiau skirtas Alinos gerbėjų nekantrumui apmalšinti, o ne paskelbti naują dainininkės kūrybos etapą. To dar reikės palaukti. Kol kas „LRT Opus Live“ - tiesiog tarpinė stotelė, ir joje pasėdėti dainininkės gerbėjams bus visai smagu.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Koncertas, kurio įrašas tapo kompaktine plokštele „LRT Opus Live“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.