Savaitė iki „Tamsta muzika“: atskleidžiamos festivalio programos detalės

Visas Trakų miestas ir jo apylinkės su džiaugsmu ruošiasi didžiausiai vasaros pramogai, įsimintiniausiam įvykiui ir draugiškiausiam renginiui – „Tamsta muzika“ festivaliui. Šiemet festivalio simboliu tapo Trakų miesto globėjas Jonas Krikštytojas, kurio atvaizdas dabar matomas ne tik Trakų herbe, bet ir visose festivalio reklamos priemonėse, atvirukuose, ant marškinėlių ir kitos atributikos.

"Atvykite paklausyti mano pasirodymo, nusiteikę triukšmingam, išprotėjusiam, nuotaikingo siautulio pilnam vakarėliui, nes toks esu ir aš pats", - į renginį kviečia Shaggy.
"Atvykite paklausyti mano pasirodymo, nusiteikę triukšmingam, išprotėjusiam, nuotaikingo siautulio pilnam vakarėliui, nes toks esu ir aš pats", - į renginį kviečia Shaggy.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 5, 2013, 5:05 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 9:48 PM

Liepos 12-14 dienomis nuo ryto iki vakaro, nuo vakaro iki ryto penkiose scenose skambės muzika, kursuos muzikinis laivas su jame grojančiais muzikantais, veiks menininkų turgeliai, kavinės, gros didžėjai ir geriausi gyvos muzikos atlikėjai iš Lietuvos ir užsienio.

Festivalio žvaigždė, dainininkas Shaggy iš JAV, atvykstantis dviems dienoms, sako pasistengsiantis jas praleisti kuo geriau, nes apie Lietuvą girdėjęs jau seniai. Jo sceninis vardas kilęs nuo vešlios šukuosenos, tačiau dainininkas sako mėgstantis keisti savo stilių, tad kol kas dar neaišku, kokį jį mes išvysime Trakuose.

„Atvykite paklausyti mano pasirodymo, nusiteikę triukšmingam, išprotėjusiam, nuotaikingo siautulio pilnam vakarėliui, nes toks esu ir aš pats,“ – pasakoja energingasis „Grammy“ laimėtojas. Europoje retai pasirodantis Shaggy atvyksta pas mus ketvirtadienį tiesiai iš Lenkijos, o po koncerto Lietuvoje penktadienio vakarą skubės į festivalį Niujorke.

Penktadienį vienoje iš pagrindinių festivalio scenų pasirodys ir Lietuvoje jau pabuvoję britai „Cortes“. Daugelis jų vokalisto balsą lygina su „Radiohead“ sielos Thomo Yorke'o balso skambesiu. „Cortes“ - unikali grupė, savo charizma bei meile muzikai scenoje sukurianti ypatingą atmosferą.

Šeštadieno programoje – šiuo metu geriausia belgų atlikėja pripažinta Selah Sue, sparčiai populiarėjanti visame pasaulyje, pasirašiusi sutartį su „Columbia Records“. Pats Prince'as pasiūlė jai „apšildyti“ jį viename savo koncertų, tad jos talentu galima neabejoti.

Be užsienio žvaigždžių, visas tris dienas mėgausimės geriausių Lietuvos atlikėjų gyvo garso koncertais, didžėjų pasirodymais ir dalyvausime pramogose, kurių šiemet tikrai netrūks. Festivalis nebus tam tikra užtverta viena teritorija. Scenos ir pramogos bus išsidėsčiusios kelių kilometrų spinduliu, tad iš vienos vietos į kitą, iš palapinių miestelio ir kempingo „Slėnis“ iki pagrindinės ervės bus galima nusigauti įvairiais būdais: dviračiu, specialiais kursuojančiais autobusais, valtelėmis ar muzikiniu laivu – jame gyvai grojamas džiazas ir swing muzika primins senuosius Naujojo Orleano laikus.

Motociklams įrengta nemokama stovėjimo aikštelė, veiks 3 dviračių nuomos punktai.

Vytauto gatvėje festivalio dienomis karaliaus pėstieji - joje veiks „Svajonių turgelis“ bei Gatvės muzikos scena. Čia vykstančiais koncertais nemokamai galės mėgautis visi Trakų miestelio lankytojai ir gyventojai.

Tolėliau nuo miesto šurmulio, Trakų pilies pusiasalyje bus pastatytos trys scenos: Meilės, Stebuklų bei PeuPeu gatvės šokių scena. Šioje erdvėje gros pagrindiniai atlikėjai, vyks tai či, jogos, salsos pamokos, šokėjų kovos, gatvės akrobatų pasirodymai, bus įrengtos atokvėpio zonos, vyno ir kokteilių barelis, lauko restoranėliai. Norintieji galės pailsėti hamakuose, sėdmaišiuose, aktyvesni – pašokinėti ant batuto, sudalyvauti badmintono turnyruose, stipruolių varžybose.

Muzikos ir pramogų tiek daug, kad apie nuobodulį negali būti nei kalbos. Čia ras ką veikti visi – ir aktyvias pramogas mėgstantys, ir ramesniam poilsiui nusiteikę, o romantikai koncertų galės klausytis nuo šalia scenų esančio piliakalnio viršūnės.

Kad linksmybių niekas nevaržytų, DNB dovanoja „UP daiktų saugyklas“, čia jūsų daiktai būs saugūs. O kad nepristigtumėte grynųjų, festivalyje bus pastatytas ypač reikalingas bankomatas.

Svečiai iš Vilniaus raginami atvykti traukiniais – turintys bilietus į festivalį keliaus 50% pigiau ir gaus galimybę pradėti savaitgalį nuo pat pirmo žingsnio, mat traukiniuose nemokamai koncertuos muzikantai.

„Tamsta muzika“ festivalis garsėja draugiškumu, gyvos muzikos atlikėjų įvairove, kokybiška muzikine programa bei čia susirenkančiais įdomiais žmonėmis iš viso pasaulio. Jaunimas ir šeimos iš visos Lietuvos, šeimos, vasarai iš užsienio sugrįžę tautiečiai, muzikantai, menininkai - visus juos gali sutikti šioje 3 dienų meilės ir muzikos šventėje.

Trumpa informacija, būtina festivalio lankytojams:

Vaikai iki 10 metų su tėveliais bus įleidžiami nemokamai, jaunimui iki 16 metų – 40% nuolaida.

Traukinių tvarkaraštis iš Vilniaus (su festivalio bilietu keleiviai gaus 50% nuolaidą): 07:40 – 08:17; 10:31 – 11:06 Muzikinis traukinys; 12:30 – 13:07 Muzikinis traukinys (V); 13:28 – 14:05 Muzikinis traukinys (V); 15:35 – 16:12 (Muzikinis traukinys (V); 18:22 – 18:59; 20:26 – 21:03.

„Tamsta muzika“ festivalio erdvė:

* Vytauto gatvė (aplink šv. Jono Nepomuko koplytėlę) (V 10:00 – VII 19:00) Festivalio autobusų stotelė: autobusai veš nemokamai lankytojus nuo festivalio pagrindinės erdvės į palapinių miestelį „Akmena“ ir kempingą „Slėnis****“, autobusai kursuos kas 20 min.;

* Trakų pusiasalis (Trakų istorijos muziejaus teritorija, Kęstučio gatvėje) (V 12:00 –VII 17:00)

Trys scenos: dvi pagrindinės scenos „Meilės“ ir „Stebuklų“, kurios veiks tolygiai viena po kitos ir „PeuPeu“ gatvės šokių scena.

Gyvai „Meilės“ ir „Stebuklų“ scenose:

Shaggy (JAV), Selah Sue (Belgija), „Cortes“ (Didžioji Britanija), Alina Orlova, „KeyMono“, Leonas Somovas ir Jazzu, „Face White“, „Golden Parazyth“, Aistė Smilgevičiūtė ir „Skylė“, „Poliarizuoti stiklai“, „Liūdni slibinai“, „Saulės kliošas“, „Bix“, „The Ball & Chain“, „Freaks On Floor“, „Dee & Kamy“, „4Fun“, „Ir visa tai kas yra gražu yra gražu“, „ba.“, „Rhythm Junkies“, gospelų choras „Be Music“. „PeuPeu“ gatvės šokių scenoje:

Tai či, joga, salsa, lindihopas, hiphopas, gatvės akrobatai, gatvės šokiai, pasirodymai, pamokėlės, šokėjų kovos;

* Palapinių miestelis „Akmena“ (V 10:00 –VII 15:00)

* Kempingas „Slėnis****“ (V 12:00 –VII 20:00) „Tamsta muzika‟ festivalio ketvirtoji scena - DJ scena ir vyno bei kokteiliukų baras, kuris veiks visą parą.

Didžėjai: „The Sneekers“, Martin Virgin, Justas Fresh & Tadas Quazar („Mondayjazz“), Saulty, Vaiper Despotin („Renegades Of Bump“), Aušrinė Deficitas ir Ugnė Indėnė („Sisters Of Night“).

Daugiau informacijos: www.tamstamuzika.lt

Bilietai parduodami: www.tiketa.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.