Konkurse Ispanijoje – prizai lietuvių dainininkams

Sakoma, jei nori iš tiesų sužinoti, kaip tavo sugebėjimus vertina aplinkiniai – išvyk į užsienį. Ypač pravartu savo „vertę“ pasitikrinti dainininkams: stovėdami scenoje prieš nepažįstamą publiką, jie arba sugeba ją pavergti, arba nieko nepešę grįžta namo. Jaunoji lietuvių dainininkų karta – užsispyrusi, ambicinga ir talentinga: tą patvirtino ir neseniai Ispanijoje vykusio tarptautinio konkurso „Opus 2013“ rengėjai bei komisija, prizine vieta pagerbusi atlikėjus iš Lietuvos.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 7, 2013, 11:44 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 8:26 PM

Į Loret De Maro miestą jaunieji atlikėjai atvyko net iš 13 šalių. Miesto gyventojai ir svečiai turėjo unikalią galimybę stebėti jaunųjų talentų pasirodymus specialiuose koncertuose miesto Rotušės aikštėje, ant Viduržemio jūros kranto, o komisija atidžiai vertino konkurso dalyvius atrankų metu.

Klausytojų širdis pavergė jaunas kūrėjas ir atlikėjas iš Vilniaus Kristupas Bubnelis, konkurse atlikęs dvi savo kūrybos dainas. Komisija, kurios nariai – nusipelnę ir pripažinti Gruzijos, Čekijos, Rusijos, Armėnijos, Latvijos, Lenkijos ir Kazachstano menininkai, dainininkai, konkursų organizatoriai - talentingam jaunuoliui skyrė antrąją vietą.

„Žinant, kad paprastai jis konkursuose nedalyvauja ir tai pirmas toks jo pasirodymas prieš tarptautinę žiuri – įvertinimas puikus“, - šypsojosi Kristupo vokalo mokytoja Nijolė Maceikaitė, kurios dar dvi mokinės konkurse taip pat neliko nepastebėtos.

Ar pamenate simpatišką mergaitę, kuri kadaise kartu su Marijumi Mikutavičiumi dainavo iki šiol populiarią dainą apie mamą? Karolina Nevoina išaugo visomis prasmėmis – ypač sustiprėjo merginos vokalas. Ji ir jos kolegė – daugelio tarptautinių konkursų prizinių vietų laimėtoja Vaiva Adomaitytė - tapo konkurso laureatėmis.

Grupių pasirodymuose abejingų nepaliko lietuvių kolektyvai „Do re mi fa“ ir „Do re mi fa+“. Vilniaus Broniaus Jonušo muzikos mokyklos estradinio dainavimo specialybės auklėtiniai, atlikę savo mokytojos Astos Niauronienės dainas. Jie iš karto pateko tarp geriausiųjų ir užėmė garbingas antrą ir trečiąją vietas. Komisija šias grupes gyrė už artistiškumą, profesionaliai parinktą repertuarą, atitinkantį vaikų amžių bei gražias aprangas.

Koncertus vedė žurnalistė, populiari dainų tekstų autorė Rūta Lukoševičiūtė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.