M. Levickio albumas – pirmoje britų „topų“ vietoje (papildyta)

Talentas, užsispyrimas ir sukeltas reklamos šurmulys padėjo lietuvių akordeonistui Martynui Levickiui pelnyti dideles įrašus perkančios britų publikos simpatijas. Akordeonistas iš Lietuvos tapo pirmuoju mūsų šalies atlikėju, pakilusiu į pirmąją britų „topų“ vietą. Atlikėjo diskas „Martynas“ praėjusią savaitę buvo geriausiai perkamas klasikinės muzikos albumas Didžiojoje Britanijoje.

Britai neliko abejingi M. Levickio talentui.<br>V. Balkūnas
Britai neliko abejingi M. Levickio talentui.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 8, 2013, 4:54 PM, atnaujinta Mar 4, 2018, 8:02 PM

"Anksčiau sakiau, kad kol kas nejaučiu euforijos. Na, gerai, dabar jau jaučiu. Dvi šventės – Andy Murray'us laimėjo Vimbldono turnyrą, o mano albumas pasiekė pirmąją vietą. Sėdžiu dabar, groju ir šypsausi. Viskas šiandien einasi lyg su vėjeliu. Be abejonės, turėti „albumą numeris vienas“ yra malonu“, - lrytas.lt sakė muzikantas.

Nors jo albume, kurį išleido įtakinga leidykla „Decca Classics“, skamba įvairių žanrų kūriniai, skaičiuojant perkamumo rezultatus jis turėjo būti priskirtas būtent klasikos kategorijai.

„Tikimės, kad albumas atsidurs „topuose“, pasvajoju ir apie pirmąją vietą“, – praėjusią savaitę portalui lrytas.lt sakė muzikantas.

Savaitgalį paskelbtame populiariausių klasikos albumų keturiasdešimtuke Martynas nurungė daugelio gerai žinomų atlikėjų, tarp jų – populiariojo olandų smuikininko Andre Rieu įrašus.

Reklamuodamas albumą, Martynas praėjusią savaitę pasirodė BBC televizijos, kelių radijo stočių eteryje, didelį straipsnį muzikantui skyrė dienraštis „The Daily Telegraph“.

Rezultatas lietuvį nudžiugino, tačiau Martynas neslėpė - jo albumo leidėjai tikėjosi būtent tokio pasiekimo.

"Kai kurie leidyklos darbuotojai net atvirai sakė - jei šis diskas nepakils į pirmąją vietą, jie išeis iš darbo. Šis rezultatas yra pirmiausia jų ir mano vadybininko nuopelnas. Jie turėjo ambicijų ir įdėjo daug darbo", - sakė M. Levickis.

Martyno karjera nuo praėjusių metų rūpinasi patyręs muzikos verslo vilkas Rickas Blaskey, dirbęs su Whitney Houston, Jose Carrerasu, UB40 ir kitomis įvairių žanrų garsenybėmis. Šiuo metu R. Blaskey prižiūri visame pasaulyje populiaraus smuikininko Davido Garretto veiklą.

Kad kuo įdomiau pristatytų Martyną, prodiuseris sugalvojo nemažai originalių reklamos ėjimų. Pavyzdžiui, prasidėjus Vimbldono teniso turnyrui, Martynas su pučiamųjų grupe grojo, linksmindamas į varžybas besirenkančius svečius.

"Tai pasiteisino, mane net kelis sykius nufilmavo ir medžiagą parodė "Sky" televizija, kuri papasakojo ir apie mano albumą. Klasikinės muzikos perkamiausiųjų sąrašai gal ir nėra tokie gerai pastebimi, kaip popmuzikos, tačiau neabejoju, kad mano karjerai tai suteiks postūmį", - sakė M. Levickis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.