Albumo apžvalga. Gerai Gerai „FG12“

M.A.M.A. statulėlė ir per plauką nepelnytas kelialapis į „Euroviziją“ neišsaugojo dueto „Gerai Gerai & Miss Sheep“ - pavasarį apsižodžiavę jo nariai pasuko savais keliais. Vokalistė Dovilė Filmanavičiūtė - Miss Sheep kol kas tik kėsinasi parodyti savo muzikinės karjeros tęsinį, o prodiuseris Vilius Tamošaitis - Gerai Gerai jau išleido pirmąjį solinį darbą.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 13, 2013, 4:25 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 2:03 AM

FG12“ - šeši elektroninės muzikos kūriniai, penki iš jų įrašyti su Londone gyvenančia dainininke Kamile Kielaite - Kami (traukia jį prie moteriškų balsų, nors tu ką). Lyginti jos ir Dovilės nereikia, nors daug kas gal ir bandys - abi tikrai savaip geros ir įdomios.

Pasikeitė pati muzika - jei ankstesnio dueto dainos buvo labiau orientuotos į tradicines popmelodijas, šiame albume tai įžiūrėti sunkiau. Tai, ką dabar sukūrė Vilius, labiau panašu į bandymus hipnotizuoti - kartojamos frazės dainoje „Dead Men Moving“, medituoti kviečianti nuotaika kūrinyje „Memories“, tikslingas primityvumas dainoje „Runners“. Turbūt neatsiktinai festivalyje „Loftas Fest“ šįmet Vilius vieną šių dainų grojo penkias valandas iš eilės - reklamos triukas, bet ir puikiai tinkamas šios muzikos esmei atspindėti.

Tiesa, iš populiaraus humoristinio interneto siužeto iškirptos frazės apie narkotikus (tituliniame kūrinyje) - nei labai įdomus, nei labai juokingas ėjimas, šiek tiek menkinantis Viliaus „Gerai Gerai & Miss Sheep“ skirstymosi metu išsakytą poziciją, esą jam rūpi tik muzika, o ne skandalai.

Bet šiaip čia turime reikalą su kūrybingo elektroninės muzikos maniako talentu, kuris nusipelno dėmesio - bus tikrai įdomu pamatyti, ar be buvusios partnerės sugebėjimų pritraukti skambias antraštes Viliui pavyks įsitvirtinti po saule.

Įvertinimas - 8 iš 10.

Gerai Gerai ir Kami daina „Memories“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.