Albumo apžvalga. „Pet Shop Boys“ „Electric“

Britų duetas „Pet Shop Boys“ atrodo ir nesunaikinamas, ir nenuspėjamas. Tris karjeros dešimtmečius skaičiuojantys Neilas Tennantas ir Chrisas Lowe nė negalvoja apie pensiją - vietoj to šį pirmadienį išleis bene šviežiausiai ir šiuolaikiškiausiai skambantį savo įrašą per pastaruosius dešimt metų.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 14, 2013, 4:31 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 1:39 AM

Du kartus Lietuvoje viešėjęs duetas pernai, atrodė, jau pametė kompasą. Albumas „Elysium“ buvo melodingas, bet nuobodokas ir gal pernelyg melancholiškas - nuo komercinio kracho jo neišgelbėjo ir tai, kad britų popmuzikos nacionaline vertybe laikomi atlikėjai pasirodė Londono olimpiadoje.

Tai, kad naujas jų diskas pasirodo, nuo ankstesnio nepraėjus nė metams - didelė staigmena, mat paprastai duetas užtrukdavo bent trigubai ilgiau. Dar labiau stebina, kad „Electric“ atrodo visiška priešingybė tam pernykščiam diskui - ramiai pasėdėję ant sofos, dabar „Pet Shop Boys“ ragina šokti.

Pasikvietę vieną geriausių britų prodiuserių Stuartą Price'ą (dirbo su Madonna, Kylie Minogue, „Take That“), jie pasisėmė energijos ir gyvybės ir greitai šovė į dešimtuką - keistą liūdesio ir euforijos derinį dainoje „Vocal“ jau pasigavo eilė garsiausių pasaulio didžėjų.

Ne, tai nėra lankstymasis klubinės muzikos madoms - „Pet Shop Boys“ viską daro savaip, nevengdami reveransų devintojo dešimtmečio diskotekų garsams. Be to, išlaiko savo esminį, „firminį“ bruožą - dainų žodžiuose pilna ironijos ir paslėptų prasmių, o kūrinio „Love Is A Bourgeois Construct“ tekstą apskritai verta išsispausdinti ir pasikabinti ant sienos.

Tai protinga šokių muzika mąstantiems - nuo instrumentinio „greituko“ „Axis“ iki dainos „Thursday“, kurioje puikiai įsipina reperio Example'o balsas. Didmeistrių darbas, ne kitaip.

Įvertinimas - 9 iš 10. „Pet Shop Boys“ vaizdo klipas „Vocal“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.