J. Šeduikytei – garsiojo kino režisieriaus L. Von Triero komplimentai

Atlikėja Jurga Šeduikytė sulaukė gerų žodžių iš savo įkvėpėjo – jos dainą ir vaizdo klipą gerai įvertino visame pasaulyje garsus Danijos kino režisierius Larsas Von Trieras.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 15, 2013, 8:12 AM, atnaujinta Mar 3, 2018, 1:26 AM

Šį pavasarį išleistame Jurgos albume skamba kūriniai, įkvėpti įvairių kino filmų. Jame yra ir dvi dainos, kurias įkvėpe L. Von Triero darbai.

Dainą „So Blue“ įkvėpė filmas „Melancholija“ - kaip ir šio kūrinio vaizdo klipą, kurį nufilmavo režisierius Ričardas Matačius. Šis darbas sausį M.A.M.A. apdovanojimų ceremonijoje buvo pripažintas geriausiu vaizdo klipu.

Savaitgalį Jurga sulaukė ne mažiau įspūdingo įvertinimo – laiško, kuriame pats L. Von Trieras neslepia susižavėjimo jos darbu.

„Kai pamačiau „Melancholiją“, apsiverkiau. Tas filmas vieniems sukūrė pyktį, kitiems – ašaras. Bet režisierius toliau gyvena. Vadinasi, jis šiuo filmu apsivalė, nusikratė tam tikrų emocijų. Tai – aukštas meninis lygis, atsiriboti nuo tos emocijos, kurią perteiki kūriniu, bet paveikti kitą žmogų. Stengiuosi tą liniją tęsti savo dainomis. Visi filmai, kurie įkvėpė naujas dainas, yra baisoki, sukrečiantys, bet tai nereiškia, kad ir dainos tokios yra.

Kūrinio „So Blue“ darbinis pavadinimas irgi buvo „Melancholija“, bet nusprendžiau jį pakeisti. Tikrai nesiekėme to, kad daina ir klipas būtų panašūs į filmą, bet turbūt mūsų darbas perteikia jo nuotaiką“, - sakė Jurga.

Išleidus albumą, jai knietėjo sužinoti L. Von Triero nuomonę. Tačiau laiškas, nusiųstas į režisieriaus biurą, liko be atsako.

„Pamaniau – reikia pasiknaisioti giliau. Per draugus, pažįstamus susiradau jo asmeninį elektroninio pašto adresą. Savo pažįstamų rate turiu žmogš, kuris turėjo reikalų su Larsu. Parašiau laišką, padėkojau už įkvėpimą ir prisegiau nuorodą į klipą.

Tada vis tikrinau savo elektroninio pašto dėžutę – su viltimi, bet ir kiek skeptiškai. Tiesą sakant, nemaniau, kad atrašys. Bet šiandien atėjo atsakymas“, - šypsojosi Jurga.

Laiške režisierius rašo, kad jam labai patiko ir daina, ir vaizdo klipas. „Atrodo ir skamba puikiai. Daug meilės, Larsas“, - linkėjimus lietuvių dainininkei siunčia režisierius.

„Išgirsti iš jo tokį dalyką – nuostabu. Gal rašyti jam ir buvo kiek įžūlu, bet aš neskirstau žmonių į paprastus ir nepaprastus. Pagalvojau – na, o ką aš prarasiu?

Dabar jis žino, kad Lietuvoje yra tokia jo įkvėpta daina. Daugiau jo netrukdysiu – jei norės, žino, kaip mane surasti. Nors net pamiršau jam pasakyti, kad albume yra ir dar viena jo įkvėpta daina. Bet dabar kilo mintis parašyti ir kitas mano dainas įkvėpusiems režisieriams“, - juokėsi Jurga.

Kinas – vis labiau 33-ejų atlikėją dominanti sritis. Šiuo metu ji koncertuoja vasaros muzikos festivaliuose, pristatydama albumą, kurį įrašė su žinomu prodiuseriu Leonu Somovu.

„Ar turėsime ir daugiau bendrų darbų su juo? Nežinau, bet mes abu labai norėtume sukurti muziką filmui. Manau, mūsų tandemui tai būtų įdomi užduotis“, - sakė Jurga.

Jurgos vaizdo klipas "So Blue":

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.