Ypatingame albume - lietuvių, lenkų rokerių ir neįgalaus jaunimo muzika

Šiandien pasaulį išvydo kompaktinis diskas, skirtas atspindėti birželį šešiuose Lenkijos ir Lietuvos miestuose vykusį projektą „LIVE: Muzika padeda tarpusavio supratimui“, kurį inicijavo Šiaulių nevyriausybinė organizacija „Jungtinės muzikos spalvos“, vienijanti jaunuosius miesto muzikantus ir kitų meno šakų atstovus.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 15, 2013, 2:42 PM, atnaujinta Mar 3, 2018, 1:05 AM

Šio projekto tikslas buvo patiems pažinti Lenkijos jaunimo gyvenimą, kultūrą, muziką bei pristatyti savo šalį ir savo kultūrą. Pagrindinė projekto idėja – per muzikos kalbą sudominti jaunimą ateiti, įtraukti jį į aktyvią veiklą ir daugiakultūrinį supratimą. Jis buvo įgyvendintas kartu su Varšuvoje įsikūrusiu labdaros fondu „Įveikti tylą“.

Kompaktiniame diske įrašytos projekto iniciatorių, roko grupių „Colours Of Bubbles“ ir „Orange Tree“ dainos, informacinė ir fotomedžiaga, o taip pat netikėtas projektas – šiauliečių rokerių kartu su studijos „Goda“ neįgalių jaunuolių kolektyvu „Spalvų orkestras“ atlikta daina.

„Projektas mūsų nevyriausybinei organizacijai „Jungtinės muzikos spalvos“ suteikė naujų patirčių, kompetencijos, o taip pat privertė galvoti apie ateitį. Esame įsitikinę, kad tai ne paskutinis šiauliečių muzikantų tarptautinio bendravimo projektas, galvojame toliau plėtoti ir bendrą veiklą su mažiau galimybių turinčiais jaunuoliais“, - sakė viešosios įstaigos „Jungtinės muzikos spalvos“ vadovas ir „Colours Of Bubbles“ gitaristas Tomas Grubliauskis.

Birželį Lietuvos ir Lenkijos jaunimo organizacijų atstovai surengė susitikumus kaimyninėse šalyse – Varšuvoje, Vroclave, Supraslėje prie Bialystoko, Kaune, Šiauliuose ir Vilniuje. Renginių programoje buvo bendri muzikos koncertai ir diskusijos apie Lenkijos ir Lietuvos jaunimo gyvenimą ir kultūrą, siekiant geresnio tarpusavio pažinimo ir supratimo.

Prie projekto, be jo pagrindinių iniciatorių – grupių „Orange Tree“ ir „Colours Of Bubbles“, sutiko prisidėti ir daugiau muzikantų (grupės „Garbanotas bosistas“, „Baltasis kiras“, „Kite Art“), taip pat - diskusijų vedėjų, filmuotojų, operatorių, tinklaraštininkų ir kito aktyvaus jaunimo.

Planuojant projektą, buvo nuspręsta skirti dėmesio ir suorganizuoti specialius pasirodymus mažesnes galimybes turinčiam jaunimui. Varšuvoje akustinis koncertas buvo skirtas vaikams su klausos negalia ir jų tėvams. Diskusijose projekto dalyviai daugiau sužinojo ir apie neformaliojo švietimo formas, padedančias neįgaliam jaunimui aktyviau integruotis į visuomenę.

„Colours Of Bubbles“ surepetavo ir atliko bendrą dainą su miesto savivaldybės dienos globos centro studijos „Goda“ neįgalių jaunuolių kolektyvu „Spalvų orkestras“. Šis bendras pasirodymas, kaip ir orkestro koncertas, bei „Colours of Bubbles“ ir „Orange Tree“ muzika tapo pagrindu unikaliam, tik 1 tūkstančio egzempliorių tiražu išleistam diskui, pasakojančiam apie šį projektą „LIVE“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.