Vilniuje ir Kėdainiuose filmuotame britų grupės „Bastille“ klipe – abiturientė iš Lietuvos

Didelio muzikos mėgėjų dėmesio sulaukianti britų grupė „Bastille“ nėra koncertavusi Lietuvoje – pastaruoju metu ją galima pamatyti didžiausiose pasaulio scenose, tokiose kaip Londono „Emirates“ stadionas, kuriame šis kolektyvas neseniai „apšildė“ roko žvaigždžių „Muse“ koncertą. Tačiau gerbėjai netyčia galėjo sutikti hito „Pompeii“ autorius, vaikščiojančius Lietuvos miestų gatvėmis – čia „Bastille“ neseniai nufilmavo naujausią savo vaizdo klipą „Things We Lost In The Fire“.

19-metei A. Abramaitytei filmavimasis su grupe "Bastille" tapo smagiu nuotykiu.
19-metei A. Abramaitytei filmavimasis su grupe "Bastille" tapo smagiu nuotykiu.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 16, 2013, 11:00 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:52 PM

Savaitgalį internete pristatytas vaizdo klipas portale „YouTube“ jau peržiūrėtas ketvirtį milijono kartų. Kai kurie lietuviai atpažins jame matomą aplinką – klipas birželio viduryje buvo filmuojamas Vilniuje ir Kėdainiuose.

Kartu su muzikantais vaizdo klipe nusifilmavusi, vokalisto merginą suvaidinusi 19-metė lietuvė Aušrinė Abramaitytė portalui lrytas.lt sakė, kad šis pasiūlymas ją užgriuvo kaip žaibas iš giedro dangaus.

„Buvau brolio vestuvėse, sulaukiau skambučio iš „Editos kastingo“ agentūros. Pasakė, kad atvyksta grupė iš Didžiosios Britanijos, ieško merginos klipui.

Tiesą sakant, pagal pavadinimą iš pradžių nė nesupratau, kas čia per grupė. Jau kai važiavau su muzikantais filmuotis į Kėdainius, mobiliajame telefone radau žinutę nuo draugų su nuoroda į vieną jos vaizdo klipą. Šūktelėjau – tai juk viena mėgstamiausių mano dainų“, - juokdamasi pasakojo Aušrinė.

Anot jos, muzikantai viso filmavimo metu elgėsi labai maloniai, o vokalistas Danas Smithas jai pasirodė labai mielas žmogus.

„Jie tokie paprasti, nė kiek nepasipūtę. Aš nesu prisiekusi šios grupės gerbėja. Galbūt tai jiems irgi patiko. Net nekilo mintis su jais nusifotografuoti – nors gal ir reikėjo. Paskui skaičiau atsiliepimus internete – pasirodo, ši grupė ir Lietuvoje turi daug gerbėjų, o šiandien jau gatvėje viena mergina atpažino mane iš šio klipo.

Filmavome Vilniuje, po to – Kėdainiuose, fabrike, laukuose, gatvėje. Į Vilnių grįžome naktį, jie prašė, kad parodyčiau jiems miestą, bet aš atsisakiau. Jie labai nustebo – sakė, paprastai gerbėjos neatsisako. Pakvietė mane į savo koncertą Londone – galbūt rudenį nuvyksiu jų pasiklausyti“, - sakė abiturientė.

Paklaustas, kodėl vaizdo klipas filmuojamas Lietuvoje, jo režisierius, anot Aušrinės, atvirai sakė – taip tiesiog pigiau.

„Kodėl pasirinko mane? Nė nežinau. Kiek supratau, grupės nariai yra tamsiaplaukiai, todėl dėl kontrasto norėjo blyškesnių bruožų merginos.

Man apskritai sekasi su pasiūlymais filmuotis – kastingo agentūra mane myli. Bet šis klipas – kol kas pats įspūdingiausias nuotykis. Svajoju apie aktorės profesiją, o šis filmavimas su „Bastille“ dar labiau šias svajones pakurstė“, - neslėpė mergina.

Naujasis „Bastille“ vaizdo klipas „Things We Lost In The Fire“ ir populiariausias grupės hitas „Pompeii“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.