A. Mamontovo jubiliejui bus išleistas išskirtinis albumas

Dainininkas Andrius Mamontovas, rudenį rengiantis keturis ypatingus koncertus Lietuvos arenose, juose pristatys ir rinktinį albumą, kuriame skambės per visus trisdešimt karjeros metų įrašyta muzika.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 23, 2013, 6:05 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 4:21 PM

„AM+FOJE=30” - baltos raidės raudoname fone jau kelis mėnesius puošia Andriaus profilį socialiniame tinkle „Facebook“.

Tai – ne tik Vilniuje, Kaune, Šiauliuose ir Klaipėdoje spalį vyksiančių jo karjeros 30-mečio koncertų formulė, bet ir būsimojo dvigubo albumo pavadinimas. Į jį suguls trisdešimt dainų – pusė jų įrašytos su grupe „Foje“, kurios muzikantai su Andriumi pasirodys ir koncertuose, kita pusė – solinės dainininko karjeros metu.

„Pats atrinkau dainas, nors tai – ne pats lengviausias užsiėmimas. Jei mano soliniai hitai daugmaž aiškūs, tai „Foje“ mėgstamiausios dainos – kiekvienam skirtingos. Bet ten tikrai bus „Krantas“, „Geltoni krantai“, „Laužo šviesa“, „Vandenyje“ - visos tos dainos, kurias žmonės koncertuose mėgo ir mėgsta dainuoti kartu.

Bus ir daina „O, meile“. Žinau, kad kai kurie žmonės jos nemėgsta, bet tai – viena populiariausių solinių mano dainų. Kita vertus, ją parašius turbūt reikėjo atiduoti Stasiui Povilaičiui. Bet neatidaviau, sudainavau pats, dabar jau niekur nuo to nepabėgsiu“, - kvatojosi A. Mamontovas.

Senųjų „Foje“ albumų šiais laikais parduotuvėse jau neberasi. Tačiau Andrius mano, kad tikrieji jo ir „Foje“ gerbėjai visus juos turi, tad šį rinkinį pirks greičiau kaip suvenyrą.

„Arba pirks tie, kurie nori klausytis ne visos mano kūrybos, o tik populiariausių dainų. Yra daug žmonių, kurie gal ir neturi laiko ar noro gilintis, bet mielai pasiklauso kūrinių, kurie yra geriausiai žinomi“, - svarstė A. Mamontovas.

Albume vis dėlto bus du kūriniai, kurie iki šiol nebuvo viešai išleisti. Vienas jų – sena „Foje“ daina, kurią liepos mėnesį visi Andriaus koncertuose dalyvausiantys muzikantai akustiškai įrašė „Foje“ būgnininko Algio Kriščiūno kieme. Kitas – alternatyvi dainos „Spalvoti sapnai“ versija, anksčiau pateikta tik radijo stotims.

„Albumai bus platinami tik mano koncertuose – prekiauti jais parduotuvėse man tiesiog neapsimoka. Bet vien jubiliejaus koncertuose bus pakankamai žiūrovų, kad dėl jų būtų verta šį rinkinį išleisti – pavyzdžiui, Vilniuje bilietų į „Siemens“ areną jau greitai neliks“, - sakė A. Mamontovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.