Albumo apžvalga. „The Local Legends“ „Queens Will“

Visose pagrindinėse pasaulio interneto muzikos parduotuvėse jau pasirodė debiutinis lietuvių grupės „The Local Legends“ albumas, apie kurį jau trimituoja kai kurie visai neblogi užsienio tinklaraščiai. Žinoma, neminintys fakto, be kurio kol kas neapsieina nė vienas grupės aprašymas Lietuvos žiniasklaidoje – jos dainininkas Benas Ivanovas yra „Rondo“ lyderio Aleksandro Ivanausko sūnus.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 30, 2013, 4:46 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 12:26 PM

Vyresnysis Aleksandro sūnus Marius pagarsėjo kaip didžėjus, dukra su choru laimėjo „Chorų karus“, o Benas pardavė sielą rokenrolui. „The Local Legends“ - ambicijų nestokojanti ketveriukė, kurios muzika dažnai skamba, lyg jos nariai būtų gimę dvidešimčia, o kartais – net ir keturiasdešimčia metų anksčiau nei yra iš tiesų. Tėvas turėtų būti patenkintas.

Albumą pradedanti baladė „ What“ - rami ir melancholiška, to netrūksta ir daugiau nei pusėje likusių albumo dainų. Tiesa, kartais viskas pasisuka kiek kita linkme. „Hey Jack“ - energingas roko kūrinys, kuriame galima išgirsti ir žaismingai nuo „Nirvana“ nusirašytą gitaros motyvą, „Story Teller“ - kietas, teisingai sukaltas rokas, lyg nužengęs tiesiai iš septintojo ir aštuntojo dešimtmečio JAV barų, o „Almost Outside“ skamba net labai dėmesio verti bliuziniai žaidimėliai su gitara.

Kertiniai „The Local Legends“ įkvėpimo šaltiniai, regis, yra klasikinis rokas ir prieš du dešimtmečius muzikos pasaulį valdęs „grunge“ žanras. Albumas, kuriame nerasite jokių didelių įmantrybių – toje pačioje Amerikoje toks rokas dažniausiai apibūdinamas terminu „sąžiningas“.

Taip, Beną ir „Freaks On Floor“ dainininką Justiną Jarutį būtų įdomu pastatyti dvikovoje ir išsiaiškinti, kurio iš jų balsas vis dėlto labiau panašus į garsios grupės „Pearl Jam“ dainininko Eddie Vedderio (tikriausiai būtų lygiosios, nes abu jie dainuoja kaip gimdymo namuose atskirti jo broliai dvyniai).

Taip, tokių grupių, kurios įkvėpimo semiasi iš šlovingų roko praeities istorijų, yra dešimtys tūkstančių – nuo stadionus ir arenas užpildančių „The Black Crowes“ ar „Kings Of Leon“ iki rūsiuose lindinčių, taip daugiau dėmesio ir nesulaukiančių, bet ne mažiau talentingų muzikantų. Tai nereiškia, kad „The Local Legends“ negali ir neturi ieškoti savo vietos po saule – jauni, energingi, tegul tik bando.

Tik gaila, kad Lietuvoje skintis kelią taip sunku – pavyzdžiui, „Loftas Fest“ šios grupės klausėsi maždaug 26 žiūrovai. Kai kitą kartą pamatysite šį pavadinimą afišoje, nepagailėkite nors dešimties minučių savo laiko – o pasiklausius, gali būti, užtrukti su šiomis „vietinėmis legendomis“ (papildomas balas už ironiją grupės pavadinime) jums norėsis kur kas ilgiau.

Įvertinimas – 8 iš 10.

„The Local Legends“ vaizdo klipas „What“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.