„Foje“ gerbėjų žygis: grupės vėliavą baidare iš Vilniaus į Klaipėdą išplukdė ir šuo

Rudenį vyksiančius jubiliejinius Andriaus Mamontovo koncertus jo ir grupės „Foje“ gerbėjai nusprendė pažymėti ypatinga akcija. Ketvirtadienio rytą nuo Vilniaus Baltojo tilto išlydėti du gerbėjai baidare išplaukė į pajūrį. Per dešimt dienų jie ketina pasiekti Klaipėdą – keliauja su šunimi ir grupės „Foje“ vėliava, kuri prieš porą dešimtmečių plevėsuodavo šios grupės koncertuose. Spalį vyksiančiuose koncertuose su A. Mamontovu pasirodys ir prieš 16 metų iširusios grupės nariai. „Nusprendėme, kad turime tai atšvęsti“, - lrytas.lt sakė akcijos sumanytojas Linas Patkamaris.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Aug 1, 2013, 12:47 PM, atnaujinta Mar 2, 2018, 11:19 AM

Vėliava bus plukdoma Nerimi, Nemunu, galiausiai – Kuršių mariomis, kol pasieks Klaipėdą.

„Tai – simboliška. Pirmasis iš keturių jubiliejinių Andriaus koncertų vyks Klaipėdoje, paskutinis – Vilniuje. Tad spalį vėliava iš uostamiesčio paskui Andrių sugrįš į sostinę“, - sakė 35-erių L. Patkamaris.

Kadaise „Foje“ gerbėjų klubą Tauragėje įkūręs vyras iki šiol išlieka šios grupės ir A. Mamontovo kūrybos gerbėjas, tad nedvejodamas šiam žygiui paaukojo didelę dalį savo atostogų. „Tikiuosi, tai skamba linksmai, bet ne kvailai“, - juokėsi Linas.

Kartu su juo plauks 19-metė „Foje“ gerbėja Evelina Talandytė.

„Tai irgi simboliška. Parodome, kad „Foje“ mėgsta ne tik senieji gerbėjai, bet ir jaunimas. Andrius, kai išgirdo šią idėją, buvo labai nustebęs. Bet jam patiko“, - sakė L. Patkamaris.

Pakeliui į Klaipėdą gerbėjai ketina sustoti Jonavoje, Kaune, Jurbarke, Klaipėdoje. Pasitikti jų raginami ateiti kiti „Foje“ gerbėjai – apie tikslų sustojimo laiką žygio dalyviai informuos savo paskyroje „Foje“ vėliavos žygis per Lietuvą“ socialiniame tinkle „Facebook“.

„Atėję į susitikimus galės laimėti bilietus į jubiliejinius koncertus – reikės tik šauniausiai sudainuoti bent vieną „Foje“ ar A. Mamontovo dainą“, - sakė L. Patkamaris.

Anot Lino, žinia apie Andriaus karjeros 30-mečio koncertus išjudino senuosius „Foje“ gerbėjus – nemažai jų planuoja savo laiką taip, kad galėtų apsilankyti visuose keturiuose renginiuose.

Jubiliejiniai koncertai vyks: spalio 5 d. - Klaipėdos „Švyturio“, spalio 12 d. - Kauno „Žalgirio“, spalio 19 d. - Šiaulių, spalio 26 d. - Vilniaus „Siemens“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.