Karklės festivalis atskleidė atlikėjų pasirodymo laikus

Laukiant galingiausio vasaros festivalio Lietuvos pakrantėje jau galima pradėti pakuoti kuprines neabejojant, kad grįžtant namo jose – kaip ir teigiamai nusiteikusių žmonių širdyse – sunkiai tilps per keturias dienas ir tris naktis sugeneruota energija. Hipiška romantika, 75 Lietuvos ir užsienio atlikėjai šešiose scenose, pasirodymai „latino“ palapinėje, didžėjų setai kitose erdvėse, stipriau nei pajūrio jodas ore juntama meilė – „Karklė Live Music Beach“ rugpjūčio 15-18 dienomis unikalios gamtos fone išlaisvins gausybę stebuklų.

"Sel" Karklės scenoje pasirodys penktadienį.<br>J. Stacevičius
"Sel" Karklės scenoje pasirodys penktadienį.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-08-02 13:26, atnaujinta 2018-03-02 04:58

Festivalio organizatoriai pasistengė pateikti tokį kokybės, kainos ir gerų emocijų santykį, kuriam atsispirti sunku. Kol kas bilietas visoms dienoms kainuoja 120 Lt, o žinant ant jūros kranto pasirodysiančių atlikėjų gausą nesunku suskaičiuoti, kad už vieną koncertą tenka mokėti „nepadorią“ sumą - vos du litus.

Tie, kurie neturės galimybės mėgautis visu veiksmo spektru nuo renginio pradžios iki pabaigos, jau gali įsigyti bilietus pasirinktoms festivalio dienoms arba tik vienai iš jų. Tikėtina, kad kažkurios dalies atsisakyti bus gan skausminga, nes kiekviena jų – kruopščiai apgalvota ir verta publikos dėmesio.

Organizatoriai neslepia džiaugsmo, kad draugystę ir visa vienijančią muziką šlovinantis festivalis – tarptautinis ne tik vertinant atlikėjų geografiją, bet ir jų pasiklausyti suplūstančių gerbėjų statistiką. Išankstinius bilietus vis drąsiau perka ne tik festivalininkai iš Latvijos, Estijos, bet ir Vokietijos, Danijos, Suomijos, kaimyninės Lenkijos.

Rugpjūčio 15 d., ketvirtadienį, „Karklė Live Music Beach“ atidarymo puota įspūdžių ištroškusioms akims ir širdims – Oskaro Koršunovo teatro spektaklis „Vasarvidžio nakties sapnas“, kuris karaliaus Kopų scenoje. Pagrindinę festivalio erdvę muzikai atvers „Biplan“ ir viena populiariausių Lenkijos grupių „Brodka“.

Ketvirtadienį pilnu pajėgumu jau veiks šiųmečio „Karklė Live Music Beach“ naujovė – „Beach Stage“, kurioje iki pat gilios nakties meilę šokių muzikai prisipažins pulkas didžėjų. Festivalio atidarymas bus karštas ne tik perkeltine prasme – specialus ugnies ir perkusijos šou ant jūros kranto gerokai kilstelės atmosferos temperatūrą ir įkvėps atsiverti naujoms dienoms, naktims bei potyriams.

Didžioji rugpjūčio 16-osios, penktadienio, intriga pagrindinėje scenoje – normas ir visas išankstines nuostatas laužanti „Sel“ ir grupės „Leningrad“ energetinė iškrova. Jos sulaukti net nemąstant apie žiovulį padės „Double Faced Eels“ iš Latvijos, „Liūdni Slibinai“ ir „G & G Sindikatas”.

Tą patį vakarą smėlio apsiaustoje Kopų scenoje pasirodys „Rasabasa“, Jurga su Leonu Somovu, “Empti” ir intriguojantis “importas” iš Didžiosios Britanijos – King Charles. “Jäger Club” miegus išvaikys su Modestu “Rembo” Švoba, Few Nolder, “The Sneekers” ir nenaudėliais “Radistais”. “Underground Stage” ketvirtadienį oš Dee & Kamy, „Depper Upper“ ir „Golden Parazyth“. Roko klube orą skros „Triple Slash“ ir „Soul Stealer“ gitaros.

Prie „Beach Stage“ penktadienį laiką leisiantys šokių muzikos gerbėjai sudegins ne vieną tūkstantį kalorijų, nes svečių ir impulsų pajudėti bus daug. Šios scenos svečių sąraše puikuojasi geriausiu Rusijos regio atlikėju tituluotas Steppa Style, urbanistinių vibracijų gerbėjams puikiai žinomas Solo Banton, Eli Crust iš Baltarusijos, Švedijos „indėlis“ – „Panik Disco“, „Milangeles“ duetas iš Italijos ir latvės „Crystal Sound System“.

Šeštadienį sveiką protą bus galima palikti ilsėtis palapinėje, o prie pagrindinės festivalio scenos atsinešti tik šėlsmo instinktus. Žvaigždės iš Los Andželo - „Far East Movement“ - taps paskutiniąja spalvingos nakties „vinimi“, o ją stipriai įkalti padės neeilinės pajėgos – genialus Mr. Woodnote & Lil Rhys feat. Eva Lazarus trio iš Didžiosios Britanijos, suomiai “The Rasmus” bei lietuviškais decibelais apšaudysianti “Antis”, “Bix” ir “Poliarizuoti stiklai”.

Kopų scena šeštadienį dalinsis GJan, Mantas ir estai “Tenfold Rabbit”. “Jäger Club” palapinės tvirtumo patikrą toliau atliks St.Stereo & Recoco, Manfredas, Donatelo ir Kastis Torrau bei Vidis. “Underground Stage” erdvėje įsikurs “The Perfect Pill”, “Fusedmarc” ir “Proper Heat”, o roko klube energetinį kokteilį plaks “Wozu” su “Rebelheart”.

„Beach Stage“ žvaigždės šeštadienį - Didžiosios Britanijos atstovas Danglo, stipriai išsiveržęs į „bass“ sceną, “Just Kiddin”, pelnę pagarbą virtuoziškai remiksuodami Usherio, “Parachute Youth”, bei Theophilus London hitus, Mamania, Viktoras Diawara ir tuntas kitų publikos išjudinimo genijų.

Sekmadienį reziumuoti ilgojo savaitgalio įspūdžius bus galima įsitaisius prie „Karklė Live Music Beach“ dvasią bene labiausiai atspindinčios Kopų scenos, kur plaukus kartu su lengvu brizu kedens svajinga akustika. Paskutinieji festivaliui, jo šiltai publikai ir jūrai oro bučinius siųs „Garbanotas bosistas“, Andrius Kaniava, Vido Bareikio vadovaujamo „No Theatre“ teatralizuoto pasirodymo „No Concert“ veikėjai, „Saulės broliai“. Prieš leidžiantis į kelionę namo smėlį iš vasariškų batelių, bet ne gerus įspūdžius išsipurtyti pakvies lengvomis nuotaikomis alsuojanti „Beach Stage“.

Jau atrinkti 100 “Karklė Live Music Beach” savanorių, kurie stengsis, kad festivalyje visi jaustųsi patogiai, kad būtų išpildyti visi užsienio ir Lietuvos atlikėjų norai. Nors didžiųjų žvaigždžių įgeidžių sąrašai, kuriuose vardijami ir prabangiausi automobiliai, ir dešimtys porų kojinių bei apatinių, – išties intriguojantys, organizatoriai linkę svečių gyvenimo sąlygų nedetalizuoti.

Vis dėlto Karklės komandos atstovai pabrėžė, kad didelės pajėgos mestos tam, kad būtų išpildyti visi techniniai atlikėjų reikalavimai. Sceninė, garso, apšvietimo aparatūra į Karklę bus atgabenta ir iš Latvijos, Estijos, Lenkijos bei Suomijos.

„The Rasmus“ nori baltų gitarinių „kubų“, kurių nėra Baltijos šalyse, o amerikiečiai „Far East Movement“ - „žaisliukų“, kuriuos vešimės iš Suomijos. Visa techninė bazė kuriama taip, kad įvertinus galutinį rezultatą daugeliui turėtų iš nuostabos trakštelėti žandikauliai“, - juokavo festivalio vadas Marius Tumšys.

Daugiau informacijos apie festivalį ir išsamus visų pasirodymų tinklelis, kurį galima patogiai parsisiųsti, - www.karkle.com.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.