Albumo apžvalga. „Radistai“ „On Air“

Savo pramogų verslo imperiją (radijo laida, kelis tūkstančius žmonių priviliojantys proginiai renginiai, vasaros festivalis, daugybė pasirodymų klubuose) kuriantis Jono Nainio ir Rolando Mackevičiaus duetas užsidėjo dar vieną vyšnią ant torto. Pirmasis dueto albumas - gana dviprasmis reikalas, nes ne visiems bus aišku, kuo šie vaikinai apskritai prie jo prisidėjo, bet tai nesumenkina jame skambančios muzikos.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-08-05 09:00, atnaujinta 2018-03-02 04:06

On Air“ - labai vasariškas, daugiausia į melodingą ir lengvą hauso muziką linkstantis albumas, kurį smarkiai praturtina gerų vokalistų balsai. Kuriuos kartais, beje, net nelengva atpažinti (Lino Adomaičio vokalas dainoje „My World“ smagiai pakraipytas garso efektais).

Tai suteikia atradimų - paprastai visai kitokią muziką dainuojančios „Saulės kliošo“ vokalistės Justės Starinskaitės (ją išgirsite dainose „Love“ ir „Another World“) balsas, pasirodo, puikiai tinka elektroniniam skambesiui. Iš savo pamėgtos ritmenbliuzo stilistikos išsinėręs Vaidas Baumila (dainos „People Of The Night“ ir „To The Stars“) irgi „Radistų“ dėka atrodo suradęs įdomią nišą, kurioje būtų verta padirbėti daugiau. Tą patį galima pasakyti apie rokerių „Freaks On Floor“ vokalistą Justiną Jarutį, kuriam svajinga dainos „At The Sun“ nuotaika tinka labiau nei tikėtumeisi.

Iš bendro fono išsiskiria su repo sensacija Alekna įrašyta „Bigide Figide“ - vienareikšmiai silpniausias albumo kūrinys apie nieką. Kitas paslydimas - kiek seilėti deklamuojami „Radistų“ meilės prisipažinimai, tačiau tą galima suprasti: abu jau surado savo gyvenimo moteris, tad romantika liejasi per kraštus (tik kam tokiais būdais baidyti savo gerbėjas, juk Robbie Williamsas dainas apie savo žmoną irgi apdairiai palieka už savo repertuaro ribų).

Kas bene įdomiausia - jog kūriniai, įrašyti su užsienio vokalistais („Champagne“ su britu Abe, netikėtai dabstepo elementais pratrūkstanti „The Way I Feel“ su amerikiete Monica Brooke) niekuo neišsiskiria bendrame albumo fone. Lietuviai pajėgūs ir patys sukurti tokį geros šokių muzikos įrašą, kuris jei ir neišsiskirtų šimtų panašių Didžiojoje Britanijoje ar Ispanijoje sukuriamų leidinių fone, tai bent jau tikrai jiems niekuo nenusileistų.

Filosofinis klausimas, ar už tai reikia girti pačius „Radistus“ - kaip patys prisipažįsta, patys maigyti instrumentų ir įrašinėti muzikos jie kaip ir nemoka, patikėdami šiuos darbus savo bendražygiams, o patys labiau prie šios muzikos prisidėjo „prižiūrėdami procesą“, „dalindamiesi idėjomis“ ir įrašydami humoristinę įžangą, kurioje taikliai nurodo, kad dauguma žmonių šio disko klausysis mašinoje. Kita vertus, be jų vardo šie kūriniai sulauktų kur kas mažiau dėmesio, tad nereikia varyti Dievo į medį.

Įvertinimas - 7 iš 10.

„Radistų“ ir V. Baumilos įrašytas kūrinys „People Of The Night“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.