Festivalyje „Vilnius Music Week“ į sceną sugrįš grupė „Suicide DJs“

Rugsėjo 6–8 dienomis sostinėje vyksiantis festivalis „Vilnius Music Week” žada įdomių staigmenų. Viena jų – po keleto metų atsikūrusios vienos originaliausių Lietuvos grupių „Suicide DJs” koncertas.

Prieš ketverius metus nutilę „Suicide DJs” vėl linksmins klausytojus.<br>R.Neverbicko nuotr.
Prieš ketverius metus nutilę „Suicide DJs” vėl linksmins klausytojus.<br>R.Neverbicko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Aug 24, 2013, 1:27 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 6:40 PM

2008-aisiais debiutinį albumą „Animation” išleidusi grupė su dainuojančiais aktoriais Vidu Bareikiu ir Ainiu Storpirščiu priešakyje sukėlė nemenką susidomėjimą – jos teatrališki pasirodymai pritraukdavo gausias žiūrovų minias į muzikos klubus ir festivalius.

2010-aisiais grupės karjera nutrūko – V.Bareikis išvyko studijuoti į Maskvą, o A.Storpirštis užsiėmė savais kūrybos projektais.

Miesto muzikos festivalio „Vilnius Music Week” publika rugsėjo pradžioje galės vėl išgirsti „Suicide DJs” muziką – keistuolių etiketę pelniusi grupė sugrįžta ir ketina tęsti aktyvią veiklą.

„Jau kurį laiką tą mintį jaukinomės. Mes juk išsiskirstėme nesusipykę. Tai, kad galėjome pažvelgti į „Suicide DJs” iš šalies, buvo labai gerai.

Suvokėme, kad šios grupės atitikmens Lietuvos scenoje nėra, be to, ne tiek jau daug muzikantų scenoje kuria tokią energiją ir smagumą.

Ta ilga pertrauka išėjo į gera”, – sakė per pastaruosius keletą metų teatro pasaulyje įsitvirtinęs, o pernai solinį albumą „Panda” išleidęs V.Bareikis.

Pavyko suburti beveik visą senąją „Suicide DJs” sudėtį – pasikeis tik būgnininkė, nes senoji šiuo metu gyvena Didžiojoje Britanijoje.

„Šią vasarą pajūryje žaidžiau krepšinį su vienu Lietuvos politiku.

Jis nei iš šio, nei iš to paklausė, kodėl neatsikuria „Suicide DJs”. Nesakysiu jo vardo, bet tai – žinomas vyresnės kartos žmogus. Paaiškėjo, kad jis yra matęs mūsų pasirodymą JAV grupės „Sparks” koncerte ir jam labai patikę.

Iš aplinkinių vis būdavo klausimų, kada vėl muzikuos ši grupė, bet čia jau buvo paskutinis lašas. Pasakiau – darom”, – šypsojosi V.Bareikis.

„Vilnius Music Week”, anot „Suicide DJs” lyderio, yra puiki vieta paskelbti naują „Suicide DJs” startą.

„Tai – toks renginys, kuriame koncertų klausosi daugybė po miestą vaikščiojančių žmonių.

To ir norėjome – mums labai svarbu, kad būtų daug publikos, norisi įvertinti jos reakciją”, – sakė V.Bareikis.

Antrą rudenį rengiamas festivalis „Vilnius Music Week” rugsėjo pradžioje suburs muzikantus ir muzikos verslo specialistus bei žurnalistus iš daugelio šalių. Programoje – per 100 grupių ir atlikėjų pasirodymai.

"Suicide DJs" pasirodymas MTV gimtadienio koncerte 2009-aisiais:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.