Po pasirodymo „Galapaguose“ skirstosi švedų grupė „Clawfinger“

Karjeros 20-metį šįmet švenčianti Švedijos grupė „Clawfinger“ nusprendė padėti tašką. Muzikantai savo gerbėjams išsiuntė žinią, jog grupė baigia karjerą. „Paprasta tiesa yra tai, kad „Clawfinger“ meta į ringą rankšluostį ir atsisveikina, išvyksta žvejoti, skirstosi ir juda į priekį siekti kitų gyvenimo tikslų“, - skelbia muzikantai. Vienas paskutinių jų koncertų įvyko Lietuvoje – rugpjūčio pradžioje „Clawfinger“ koncertavo festivalyje „Galapagai“ Zarasuose.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Aug 28, 2013, 1:13 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 5:05 PM

Paskutiniame praėjusio amžiaus dešimtmetyje išgarsėjusi grupė greitai pelnė dėmesį – kietu roko ir repo deriniu bei dainų tekstais, kuriuose nevengė aštrių socialinių temų.

„Naujojo metalo“ šaukliais vadinta grupė nuolat šmėžavo MTV eteryje ir grojo didžiausiuose Europos festivaliuose, tačiau pastaruoju metu jos populiarumas buvo kiek sumažėjęs.

Festivalyje „Galapagai“ grupė surengė sprogstamos energijos kupiną pasirodymą – mėtė instrumentus, ropštėsi ant scenos konstrukcijų, vartė garso kolonėles. Publikai švedai paliko didelį įspūdį. Panašu, kad jau tada grupė žinojo, jog tai - vienas paskutinių pasirodymų, todėl koncerte išliejo visą susikaupusią energiją.

„Kartais suartėji, kartais nutolsti, kartais nesikeiti, bet vis tiek eini į priekį, nes neturi geresnių variantų, tai viskas, ką moki.

Po 20 metų, 7 albumų, daugiau nei tūkstančio koncertų ir kartu išgertų 10 milijonų bokalų alaus metas grupę išleisti poilsio ir užsiimti kitais dalykais.

Tai buvo puiki kelionė, nėra abejonių, su kliūtimis, ilga ir vingiuota, pilna aklaviečių ir neteisingų posūkių. Bet tai buvo patirtis, kurią verta prisiminti ir branginti“, - rašo muzikantai.

Jie dėkoja gerbėjams ir juokais užsimena, kad galbūt su jais dar pasimatys ateityje: „Gal, jei nuspręsime švęsti 30-metį ir pasipelnyti iš praeities pasiekimų – senas, klasikinis atsikūrimo triukas, laikas parodys“, - rašo grupė.

„Clawfinger“ Lietuvoje lankėsi du kartus. 2009-aisiais grupė koncertavo festivalyje „Be2gether“.

„Clawfinger“ pasirodymo festivalyje „Galapagai“ ištraukos:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.