Išskirtinė premjera – A.Mamontovo su „Foje“ nariais nufilmuotas klipas „Kitoks pasaulis“

Andrius Mamontovas šį rudenį surengs ypatingą koncertų turą – Vilniaus, Kauno, Šiaulių ir Klaipėdos arenose keturis spalio šeštadienius švęs savo kūrybos kelio 30-metį. Šiuose pasirodymuose su Andriumi į sceną kils daugelis su juo per visą karjerą grojusių muzikantų – tarp jų ir grupės „Foje“ nariai. Lrytas.lt skaitytojams dainininkas suteikia galimybę pirmiesiems internete pamatyti šią vasarą nufilmuotą vaizdo klipą „Kitoks pasaulis“ - šią legendinę „Foje“ dainą kartu su juo atlieka visi koncertuose dalyvausiantys muzikantai.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 1, 2013, 11:15 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:05 PM

Vakarėlis, į kurį kvietimo nenusipirksi už pinigus – toks šią vasarą vyko „Foje“ būgnininko Algio Kriščiūno namų kieme.

Kartu su Andriumi repetavo buvę „Foje“ sudėties nariai – A.Kriščiūnas, bosininkas Darius Burokas, klavišininkas Arnoldas Lukošius, būgnininkas Eugenijus Pugačiukas, gitaristas Romas Rainys, saksofonininkas Saulius Valikonis. Taip pat – dabartinės Andriaus grupės nariai bosininkas Tomas Andrijauskas, smuikininkas Eimantas Belickas, būgnininkas Meinardas Brazaitis.

Kartu susirinkę jie elgiasi kaip būrelis paauglių - tik gal įgijusių šiek tiek daugiau patirties ir sveikos ironijos. Be kompleksų traukia vienas per dantį, grupės linksmintojui A.Lukošiui vis siūlo pasipuošti butaforinėmis rožėmis.

„Nereikia manęs puošti, pasižiūrėk į savo plikę“, - Algiui atkirto Arnoldas.

„Arnoldai, tau tinka. Atrodai kaip mirusi nuotaka“, - aistras nuramino Andrius.

Kai kuriuos mušamuosius instrumentus šiame specialaus klipo filmavime atstojo didžiulė ir tuščia aliejaus dėžė ir Algio iš kažkur ištraukta metalinė vonelė.

Tačiau kai pasigirdo muzika, juoką pakeitė jaudulys. Klausytis dainų „Kitoks pasaulis“ ar „Liūdesys“ 2013-aisiais, kai jas atlieka buvę „Foje“ nariai, bet kuriam šią grupę mėgusiam gerbėjui sukeltų norą įsižnybti ir paklausti savęs, ar nesapnuoji. Dar ir todėl, kad dar neseniai mažai kas to tikėjosi.

„Nemanau, kad „Foje“ sudėtis dar kada susitiks scenoje. Tai tiesiog puiki proga pamiršti kai kuriuos senus nesutarimus, dar sykį kartu pagroti ir gražiai išsiskirstyti.

Nebus jokių papildomų jubiliejinių koncertų. Lietuvoje šie keturi pasirodymai bus vienintelė galimybė išgirsti šią programą“, - patikino Andrius.

Muzikantų repeticijoje kartu atlikta daina „Kitoks pasaulis“ buvo įamžinta režisieriaus, projekto „Vilnius Temperature“ iniciatoriaus Sauliaus Baradinsko. Pirmoji galimybė internautams įvertinti šį klipą – portale lrytas.lt. Klipą galite pamatyti čia.

Taip pat siūlome pažiūrėti trumpametražį filmą apie šio klipo filmavimą:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.