Festivalyje įvyks naujo atlikėjos Bjelle projekto debiutas

Raminta Naujanytė – Bjelle (22 m.) muzikos pasaulyje jau yra gerai pažįstamas balsas, ypač dėl dainos „Brolužis“. Tačiau festivalyje „Vilnius Music Week“ jos gerbėjų laukia netikėtumas. Kartu su atlikėju Z on A – Valiumi Klimavičiumi (26 m.) ir grupe Bjelle ketina suskambėti kitaip, nei mums įprasta. Anot jos, naujai susikūrusioje grupėje visi yra lygūs ir vienodai reikalingi.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 2, 2013, 1:55 AM, atnaujinta Mar 1, 2018, 3:03 PM

Pokalbis su muzikantais - apie tai, ko iš šio projekto būtų galima tikėtis klausytojams.

- Raminta, Valiau, papasakokit savo dueto priešistorę. Kas jus suvedė?

Valius: Pirmiausia, mes nesame tik duetas, už mūsų pavadinimo stovi visa grupė, su kuria grojame, kartu kuriame, mėgaujamės kūrybos procesais. Kiekvienas įneša dalelę savęs. Visus mus suvedė bendras noras – muzikuoti.

Vieni lipdo puodus – mes lipdom muziką. Vieną vasaros dieną su talentingu muzikos kūreju Innomine pasikvietėme Ramintą bendradarbiauti įrašant kai kurias debiutinės dainos „Freak Myself Out“ vietas. Nuo šio kūrinio užvirė visa košė ir dabar su grupe repetuojame, kuriame toliau.

- Kaip pavadintumėte tai, ką šiuo metu grojate ir atliekate? Iš kurios pasaulio pusės atėjo įkvėpimas?

Valius: Nevadinsiu niekaip. Nemėgstu riboti savęs kažkokiais rėmais ir pavadinimais. Jei man skambės muzika, aš ją ir kursiu, negalvodamas, ar tai „post soviet pop“, ar alternatyva, sumaišyta su repu. Jūs pavadinkit...

Įkvėpimas ateina iš visų pasaulio pusių, neužsidarai nuo emocijų. Vienu metu tai gali būti duobė ant kelio, kitu - kažkoks ambicijų užgavimas. Jei klausiate, kas įkvėpė kurti muziką, tai turėtume išvardyti visus muzikos atlikėjus, nes jie visi ir daro mums įtaką.

- Nauja jūsų daina - visai nepanaši į tai, ką Raminta atlikdavo seniau. Auginsite savo auditoriją kartu su savimi ar ieškosite naujų klausytojų?

Raminta: Jeigu žmonėms tai sukelia naujas emocijas, tai jau yra gerai. O dėl nepasitenkinimo, tai normali, žmogiška reakcija į naują dirgiklį. Juk kai išeini į gatvę platėjančiomis kelnėmis, o visi vaikšto siaurėjančiomis, reikia daug laiko, kol tai tampa nauja tendencija. Aš tikiu tuo, ką mes darome. Iki nušlifuoto deimanto dar ilgas kelias, tad turime ką veikti.

- Tiesus klausimas Ramintai, kaip manai, ar kartais tavęs neištiko „vienos dainos sindromas“? Kad ir kur grotum, kad ir ką grotum, visi iš tavęs tikisi „tos“ dainos. Kaip dėl to jautiesi?

Raminta: Toks gerų dainų likimas. O kas ją atliks, jau ne taip svarbu. Jeigu sirgčiau tuo “sindromu”, dabar nekalbėčiau apie šią naują grupę, kurios dainų likimas panašus į “brolužio”. Mes viską grojam iš savęs, jausdami, o nesuskaičiuodami, matuodami ar remdamiesi teorijomis, todėl neabejoju, kad klausytojai mus įvertins atitinkamai.

- Valiau, kaip suprantu, esate naujokas muzikos srityje. O gal aš klystu? Papasakokite plačiau apie save, juk apie Ramintą jau šiek tiek žinome.

Valius: Esu muzikos gerbėjas, dabar - ir studentas. Studijuoju kiekvieną atlikėją, mokausi, analizuoju. Mokymasis yra viso gyvenimo procesas, šiuo metu mokausi muzikos. Mokausi praktikos būdu, kiekvieną repeticiją atrandu kažką naujo ir tai mane labiausiai džiugina. Tobulėjimas. Bandau atrasti save, tik prieš keletą metų supratau, kad galiu dėlioti žodžius, kad galiu reikšti emocijas rimuodamas. Žodžių rašymas – mano terapija. uzika – viena iš mano gyvenimo aistrų. Sudėjus abudu gauni priklausomybę. Rimuoju, bet nerūkau. Nauda šiokia tokia.

- Kaip manote, ar tai ilgalaikis jūsų projektas? Turite daugiau dainų, planų, svajonių?

Valius: O kaip manot, ar šią žiemą bus labai šalta? O ar pavasaris ateis greitas ar ne? Labai sudėtingai klausiate. Visi norime būt amžinai jauni, o grupės - gyvuoti per amžius. Kiekviena grupė nori būti „The Rolling Stones“, groti „Glastonbury“ ar Vemblio stadione, bet tik vienai kitai tas pavyksta. Svajojame apie daug ką, bet laikome kojas ant žemės ir žengiame žingsnį po žingsnio.

Dabar tikslas yra vienas – daug repetuoti. Rugsėjo 6 dieną pasirodysime „Vilnius Music Week“ – tai bus mūsų debiutas. Po to reikės dar repetuoti. Ir dar repetuoti. Svarbiausia, kad mes mėgaujamės.

- Kas dar groja jūsų grupėje? Kas yra idėjinis vadas, kas rašo tekstus?

Valius: Grupės būgnus muša Marius Šniras, bosinės gitaros stygas liečia Mindaugas Praninskas, Arminas Valūnas braukia elektrinės gitaros, o Rūta Balčiūtė - violončelės stygas. Nei vadų, nei diktatorių pas mus nėra, kiekvienas savo nuomonę reiškia laisvai, kuria linkme juda laivas, nutariame kolektyviai. Išmokę esam demokratijos principų. Tekstus rašo tiek Raminta, tiek aš.

- Kada ir kur būtų galima jus pamatyti?

Raminta: Mūsų debiutas – rugsėjo 6d. 18 val. „Vilnius Music Week“ scenoje, Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelyje. Visus maloniai kviečiame ateiti mūsų paklausyti.

Bjelle ir Z on A vaizdo klipas „Freak Myself Out“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.