Vokalistų grupė „Quorum“ įsivėlė į kriminalą

Bendravimas su kriminalistais, akistatos su nusikaltėliais, o galbūt buvimas būtent įstatymo pažeidėjų vietoje - toli gražu ne kiekvieno svajonė. Tačiau „Quorum“ kolektyvui tai tapo realiu įvykiu. Kas nutiko šiai vyrų vokalistų grupei?

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 13, 2013, 6:59 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:34 AM

„Kaip pasakoje vieną gražų ir saulėtą rytą sulaukėme skambučio iš Gintarės , kuri dirba aktorių atrankose, su pasiūlymu filmuotis naujoje kriminalinėje dramoje „K11: Komisarai tiria“. Gintarė pasakojo, jog istorijos yra tikros ir seriale vaidina tikri kriminalistai – tai sulaikė nuo spontaniško „ne“ ir įtraukė į diskusiją. Aišku, kai jau sutikome ir mums atsiuntė scenarijus - pirma mintis šovusi į galvą buvo: „O, dievulėliau, ir vėl reiks išmokti kalną teksto atmintinai!“ - su šypsena prisimena grupės narys Romanas Savickas.

Bet vyrams tai buvo priimtinas išbandymas. Dainininkai - iš dalies ir aktoriai: dainą neužtenka padainuoti, kad ją suprastų, reikia įsijausti ir perteikti emociją taip, kad pasiektų kiekvieną klausytoją.

„Mokytis tekstą nebuvo sudėtinga. Aišku teko prisiminti studijos laikus, kai reikėdavo, kaip geram LMTA (Lietuvos muzikos ir teatro akademija) studentui ir pridera, per paskutinę naktį išmokti romansą, ariją ar kitokio žanro kūrinį atmintinai. Atrodo, savo laikais turėjau techniką, kaip greitai įsiminti daug teksto. Bet įvairios technikos bet kokiu atveju prapuola ar tiesiog nesuveikia, kai pamatai kokiais tempais ir kaip profesionaliai dirba filmavimo komanda: nuo pat režisierės iki operatorių – tuomet viskas „išgaruoja“. Manau tai visiškai natūralu, jei niekada nesi to daręs“, – pasakoja „Quorum“ narys Marius Turlajus.

Gintui Skliutui didžiausią įspūdį paliko scena su komisaru: „Tai nebuvo taip paprasta, kaip gali pasirodyti iš šalies. Aš vaidinau „blogiuką“, kuris pagrobė komisarą ir pririšo jį prie kėdės. Dažniausiai pavyksta nufilmuoti sceną iš pirmo, na, iš antro dublio, o čia juos teko daryti mažiausiai keturis. Nesu mušeika ar konfliktų ieškotojas, todėl trenkti į veidą surištam ir bejėgiui komisarui nebuvo lengva“.

Juodojo mafijos pasaulio personažas atiteko ir kitam „Quorum“ nariui. „Galbūt man pasisekė labiau nei kitiems, dublių nebuvo daug. Išskyrus vieną momentą, kai nuolat teko būti kadro fone, aš turėjau nejudėdamas rymoti ant suolelio, vaidindamas akląjį veiksmo apsuptyje, o tuomet buvo daromi dubliai su kitais aktoriais.

Įsivaizduokite, befilmuojant subjuro oras ir tiesiog pradėjo lyti ant galvos – tada laikas slinko dar lėčiau, pamenu, jog net kojos nutirpo belaukiant veiksmo atomazgos“ – prisimena Marius.

Visą dieną būnant aikštelėje su tikrais komisarais įmanoma sužadinti ir nemalonius praeities prisiminimus. Tačiau vyrų tai netrikdė. „Su Jonu Kalėda susidūrėme projekte „Chorų karai“, kuriame pačiam komisarui jau teko prisiminti senus muzikavimo įgūdžius, kuriuos kažkada buvo įgijęs LMTA, bet galime pridurti, jog sekėsi išties puikiai ir pastarasis buvo tikra policijos choro „žvaigždė“. Įkliuvę kaip pažeidėjai ar dar kažkaip jam nebuvome“, – prisipažįsta muzikalusis šešetukas.

Vis tik kas lengviau: muzikantui vaidinti ar aktoriui dainuoti? „Iš tiesų labai sunku lyginti šias sritis, kadangi vienoje iš jų mes jau vadiname save profesionalais, kitoje gi mes absoliutūs „fuksai“, todėl šiai dienai ką moki geriau, tas ir yra lengviau, bet nežinia kaip būtų, jei tektų iš aktorystės meno valgyti duoną“, – atviravo „quorumiečiai“.

Kad ir kaip vyrams patiko filmuotis šiame seriale ir išbandyti save kitokiame amplua – jie vieningai sutinka, kad muzikavimo meno neiškeistų į aktorystę, nes gyvenime visi turi daryti tai, ką geriausiai išmano ir sugeba. „Quorum“ nori dar kartą padėkoti visai filmavimo komandai, Jonui Kalėdai bei Linai Lukoševičiūtei ir kviečia paklausyti bei įvertinti jų grupės perdainuotą „The Beatles“ kūrinį „Blackbird“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.