Albumo apžvalga. K.Melua „Ketevan“

Lietuviai mėgsta Katie Melua. Kitaip ši dainininkė nebūtų jau du kartus koncertavusi mūsų šalies arenose. Artėjantį pirmadienį - jos 29-asis gimtadienis, ta proga parduotuvėse pasirodo albumas, pavadintas tikruoju šios Anglijoje karjerą padariusios gruzinės vardu.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 14, 2013, 1:00 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 5:15 AM

Jau sunku surasti žmonių, kurie nebūtų bent viena ausimi girdėję Katie muzikos - jos albumai parduoti 11 milijonų egzempliorių tiražu, per milijoną žiūrovų matė jos koncertus, o dainų transliacijų per radiją ir televiziją niekas nesuskaičiuos. Kitaip tariant, yra didelė tikimybė, jog jūs jau žinote, kad šios dainininkės balsas yra švelnus kaip šilkas, dainuoja ji taip jaukiai, kad net merkiasi akys ir taip toliau.

Gera žinia, jei jums visa tai patinka - naujame albume Katie duoda dar vieną dozę lygiai to paties. Pakeisk dainų pavadinimus - ir niekas nepastebės. Balsas - toks pat mielas, truputį liūdnas, truputį svajingas, gitaros skamba taip pat neįkyriai ir blankiai, tekstai - su tuo pačiu tikslu nieko neįžeisti.

Šis albumas beveik niekuo nesiskiria nuo ankstesnių. Išskyrus gal tik kantri motyvų pilną „Idiot School“ ar kiek egzotiškesnę „Shiver And Shake“, kuri beveik tiktų Quentino Tarantino filmams, visa kita - tas pats saldus liūnas. Sukeiskite dainas vietomis, ir niekas nepastebės skirtumo.

Kitaip gal ir negali būti, kai prie vairo - nuo pradžios beveik visą laiką Katie karjerą reguliuojantis kompozitorius Mike'as Battas. Veterano naujų triukų neišmokysi. Gal ir nereikia, jei kiekvienas naujas darbas priverčia lyti pinigais. Kita vertus, yra ribotas skaičius kartų, kai publikai galima pelningai iškišti tą pačią muzikinę prekę. Panašu, kad K.Melua šį limitą jau išnaudojo - klausytis šio albumo tiesiog visiškai nebeįdomu.

Įvertinimas - 5 iš 10.

Albumą pristatanti daina „Love Is A Silent Thief“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.