Naujas skandalingojo A.Karpavičiaus sumanymas: džiazo klubas Vilniuje

Buvęs muzikinio realybės šou dalyvis, konfliktu su Arūnu Valinsku ir ne itin daug žiūrovų surinkusiu koncertu Kauno „Žalgirio“ arenoje šįmet pagarsėjęs Airidas Karpavičius vėl stebina. Muzikantas paskelbė, kad šio mėnesio pabaigoje Vilniuje atidarys džiazo klubą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 17, 2013, 12:08 PM, atnaujinta Feb 22, 2018, 3:14 AM

„Mūsų šalis pirmauja pagal aukštąjį išsilavinimą įgijusių žmonių skaičių, bet neįstengia jiems pasiūlyti to vertų darbo vietų. Lietuva didžiuojasi geriausiais pasaulyje plaukikais, tačiau šie negali pasidžiaugti normaliais baseinais. Galime pasigirti ir kultūriniais laimėjimais bei čia užaugintais pasaulinio garso džiazo muzikantais, bet neturime daug vietų, kuriose rinktųsi džiazuojanti liaudis. Tačiau jau greitai pastaroji klaida bus ištaisyta“, - skelbia Airidas.

Džiazo mylėtojai Vilniuje nuo šiol turės savo namus. Rugsėjo 27-ąją dieną „Pramogų banko“ III-ajame aukšte duris atveria išskirtinė šios muzikos mėgėhams skirta erdvė, kuri džiugins gyvos muzikos vakarais. Teigiama, kad juose gros profesionaliausi šalies bei užsienio džiazo muzikantai.

„Šiuo metu Vilniaus gyventojus ir miesto svečius, mėgstančius džiazą, daugiausiai džiugina tik šios muzikos žanro festivaliai, tačiau nėra tokios vietos, kurioje nuolat grotų profesionalūs džiazo meistrai ir visą vakarą skambėtų rafinuota muzika, - sako Airidas. – Todėl man kilo idėja sostinėje įkurti džiazo mylėtojų namus, kuriuose kas antrą penktadienį skambės geriausių Lietuvos ir užsienio džiazo muzikantų gyvo garso koncertai.“

A.Karpavičius neslepia, kad įkurti džiazo klubą jam padėjo vienas žymiausių Lietuvos džiazo kompozitorių bei muzikantų - Kęstutis Lušas.

„Džiazmenai labai palaiko tokią idėją. Problema ta, kad Lietuvoje nelabai yra džiazo koncertams pritaikytų klubų, - sako kaunietis džiazo pianistas K.Lušas. – Klubuose scenos būna tokios mažytės, kad jose vos telpa du muzikantai, o trečiam, ypatingai dar su būgnais, nebėra kur dėtis. Džiazo klubuose taip pat reikalingi rojaliai, o pas mus organizatoriai pastato geriausiu atveju pianiną. Keturi - penki muzikantai vienoje scenoje neišsitenka nė viename džiazo klube. Todėl mes ypatingai džiaugiamės, kad Vilniuje duris atverianti nauja erdvė, skirta džiazo muzikos mylėtojams ir išsiskiria sudarytomis puikiomis sąlygomis muzikantams. Todėl koncertuose skirtumą tikrai turėtų pajausti ir klausytojai.“

Erdvioje scenoje tilps ne tik atlikėjai, bet ir visi geram gyvo garso džiazo koncertui reikalingi muzikos instrumentai - fortepijonas, kontrabosas ir kiti. Organizatoriai daug dėmesio skyrė ir apšvietimui bei garso kokybei, taip pat išskirtinės vietos apipavidalinimui.

„Planuojame publiką palepinti ne tik su išskirtiniais mūsų džiazmenų pasirodymais. Norime į sostinę pasikviesti garsių džiazo muzikantų ir iš kitų šalių“, - pasakojo K.Lušas.

„Atsižvelgiant į rafinuotą džiazo muzikos mylėtojų skonį, pasirinkome ir išskirtinį aprangos stilių. Čia vyraus „smart casual“ aprangos kodas vyrams ir elegantiškas bei puošnus – moterims“, - pasakojo A.Karpavičius.

Atidarymo renginyje laukiama kelių dešimčių džiazmenų iš visos Lietuvos. Tarp jų - gitaros meistras Eugenijus Jonavičius, džiazo pianistas K.Lušas, vienas universaliausių Lietuvos džiazo kontrabosistų Eugenijus Kanevičius, būgnininkas Vladimiras Teluchinas, vokalistas Viktoras Malinauskas ir kt.

Lrytas.lt primena, kad šiais metais A.Karpavičius pagarsėjo konfliktu su A.Valinsku ir BTV kanalo vadovybe, o vėliau surengė keliolikos Lietuvos atlikėjų koncertą didžiausioje Lietuvos arenoje, į kurį nesusirinko daug žmonių. Tačiau tai neatbaidė atlikėjo nuo naujų ambicingų projektų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.