Rusų grupė DDT lapkritį koncertuos didžiausioje Lietuvos arenoje

Lapkritį vienintelį pasirodymą Lietuvoje surengs legendinė rusų roko grupė DDT su lyderiu Jurijumi Ševčiuku priešakyje. Naujausią koncertinę programą „Kitaip“ beveik tris dešimtmečius aktyviai muzikuojantys roko grandai pristatys lapkričio 29 d. „Žalgirio arenoje“ Kaune.

DDT su J.Ševčiuku priešakyje Lietuvoje apsilankys po ketverių metų pertraukos.<br>P.Lileikio nuotr.
DDT su J.Ševčiuku priešakyje Lietuvoje apsilankys po ketverių metų pertraukos.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 23, 2013, 11:32 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 10:10 PM

Lapkričio mėnesį vienintelį šou mūsų šalyje surengsianti grupė DDT pristatys naujausią koncertinę programą „Kitaip“, kuri jau dabar tituluojama kaip neturinti sau lygių ne tik Rusijos muzikinėje scenoje. 60 metrų ekranas, tonos šviesų ir garso aparatūros, 5 sunkvežimiai bei 50 žmonių pasirengimo komanda – visą tai gali sutalpinti tik didžiausia koncertinė aikštelė.

Nepakartojamame, abejingų nepaliksiančiame šou, kuris vyks paskutinį rudens penktadienį Kaune, grupės gerbėjai galės išgirsti ne tik naujausius legendinių rokerių kūrinius, bet ir kitas, roko klasika tapusias, dainas: „Nestreliai“, „Ja Polučil Etu Rol“, „Eto Vsio“, „Čto Takoje Osen“, „Veter“, „Dožd“, „Leteli Oblaka“ ir kt.

Kai 2011 metų rudenį grupė DDT publikai pristatė savo naujausią albumą ir koncertinę programą „Kitaip“, iš karto sulaukė vis dar netylančių ovacijų. „Kitaip“ – tai ne tik koncertas. Tai didysis šou, kur muzikai, eilėms, šviesai pritaria „art house“ vaizdai, transliuojami 60 metrų ekrane. Kelis mėnesius grupė gastroliavo, vežiodama su savimi kelis vilkikus su scenine įranga ir daug techninio personalo – atvejis, neturintis precedento šalies kolektyvų tarpe.

Albumas ir bendro vardo gastrolių turas „Naujojo laikraščio“ buvo pavadinti pagrindiniu muzikiniu metų įvykiu. O premjerinis „Kitaip“ koncertas, tapęs filmo „Dangus po širdim“ pagrindu, buvo pripažintas geriausiu 2011 metų koncertu.

„Kitaip“ – tai naujas egzistavimo laike ir erdvėje būdas, skirtingas nuo įperšamo mums niūraus savo „pozityvumu“ vergaujančios bendruomenės modelio. Kiekvienas iš mūsų gali pasišildyti prie vidinės laisvės laužo. Kiekvienas iš mūsų gali gyventi kitaip, neryjant ciniškos propagandos, nepasitenkinant banaliais negyvais atsakymais į gyvus būties klausimus“, - apie albumą ir programą pasakoja grupės lyderis J.Ševčiukas.

„Ševčiukas tiesiog „šoka aukščiau bambos“, jo ambicijos milžiniškos ir, kas labiausiai pritrenkia, visiškai pateisintos. Ir, net jeigu ne viskas, kas buvo planuota, Jurijui Julianovičiui gavosi vis tiek „Kitaip“ – tai titaniškas didelės šalies didelio žmogaus bandymas“, - rašė muzikos žurnalas „Rolling Stone“.

„Jis nepagrindžia Dešimties įsakymų – jis tiesiog išrėkia juos visa gerkle, kad kiekvieną pasiektų. Ir naujas DDT garsas, ir šviesa, ir vaizdo menas iššaukia akivaizdžias asociacijas su „Nine Inch Nails“, bet mastas, kuriam pasiryžęs Ševčiukas, būtų rimtas iššūkis net tos grupės lyderiui Trentui Reznoriui.

Nauji DDT koncertai – trys vilkikai su įranga, ekranas, kuris telpa tik sporto rūmuose, ir spalvingas filmas. Taip, kaip Ševčiukas, neveikia niekas kitas“, - teigiama žurnalo „Afiša“ recenzijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.