Apie J.Valančiūną ir Ž.Ilgauską repavę amerikiečiai vėl prisiminė Lietuvą

Amerikiečių grupė „O'Grime“ prieš porą metų populiarumą pelnė linksmais kūriniais, kuriuose šlovino Lietuvos krepšininkų Žydrūno Ilgausko ir Jono Valančiūno talentą. Dainos taip išpopuliarėjo Lietuvoje, kad buvo leidžiamos per mūsų šalyje vykusio Europos krepšinio čempionato rungtynių pertraukas ir ne kartą sukėlė šypseną pačiam J.Valančiūnui. Dabar „O'Grime“ lietuvių dėmesio siekia dar vienu klipu su lietuviškais akcentais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 24, 2013, 4:17 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 8:50 PM

2011-aisiais įrašyta „O'Grime“ daina „Valanciunas (Big V Lithuanian Hero)“ atnešė šiam duetui šimtus tūkstančių peržiūrų internete – nors tai ir buvo mėgėjiškai susuktas klipas.

„Turiu aukso medalių kaip Jonas Valančiūnas. Tiek daug galimybių, o man tik devyniolika“, - krepšininko laimėjimus tada aukštino reperiai, nepamiršdami dainoje užsiminti ir apie tai, kad lietuvis NBA naujokų biržoje buvo pašauktas itin aukštu numeriu.

Grupės skiltyje socialiniame tinkle „Facebook“ daugumą padėkos žinučių rašo lietuviai. O patys reperiai sekė kiekvienas Lietuvos rungtynes ir joms pasibaigus entuziastingai pratrūkdavo „Pergalė!“.

Anksčiau„O'Grime“ įrašė ir dainą apie Žydrūną Ilgauską, kuri taip pat sulaukė nemažai lietuvių dėmesio.

„O'Grime“ - tai reperis L.Rey ir prodiuseris Nikolaisas Javanas.

„Kai internete paskelbta mūsų daina apie Ž.Ilgauską sulaukė dėmesio daugelyje šalių, pradėjome domėtis Lietuvos rinktine. Tuo metu žinojome tik apie Ž.Ilgauską ir legendinį Arvydą Sabonį.

Suradome straipsnį apie Joną ir jo sėkmę Europos jaunimo turnyruose. Kai penktuoju šaukimu NBA naujokų biržoje jį pakvietė „Toronto Raptors“, mūsų gerbėjai iš Kanados ir Lietuvos užplūdo mus prašymais sukurti himną apie „Didįjį V“.

Mums labai patinka Jono žaidimas, tad nusprendėme parodyti nuoširdžią pagarbą jam ir pašlovinti jo galimybes tapti vienu geriausių vidurio puolėjų pasaulyje“, - lrytas.lt sakė dueto nariai.

Porą metų apie juos buvo mažai girdėti, bet dabar „O'Grime“ vėl pratrūko – sukūrė vaizdo klipą „3 Million Yopaz“, kurį vadina Mariaus Markevičiaus sukurto dokumentinio filmo „Kita svajonių komanda“ himnu.

Kūrinys atrodo keistas ir chaotiškas – klipe nuolat mirga vaizdai, tarp kurių galima pamatyti ir Lietuvos rinktinės marškinėliais pasipuošusius dueto narius, ir su lietuviško alaus skardinėmis šokantį animacinį personažą.

Tačiau panašu, kad „Kitos svajonių komandos“ kūrėjams daina ir klipas patiko – jie reperiu kūriniu pasidalijo savo oficialioje „Facebook“ paskyroje.

Naująjį „O'Grime“ klipą apie lietuvių krepšinį galite pamatyti čia:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.