Kauno „Gargaro“ gimtadienis - su įžymia vokiete E.Allien

Du margaspalvius sezonus atlaikiusi kultūrinė Kauno erdvė „Gargaras“ trečiąjį savo rudenį pradeda gimtadienio puota. Garbingiausia šventės „Birthday Cake“ viešnia spalio 11-ąją taps viena svarbiausių vokiečių elektroninės muzikos kūrėjų ir didžėjų Ellen Allien.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2013, 2:18 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 7:59 PM

Visą vasarą „Gargaras“ pelnytai atostogavo po solidaus antrojo sezono. Šio metu buvusiame kailių fabrike Kaune apsilankė tokios elektroninės muzikos asmenybės, kaip Apparat, Tiga, Maceo Plexas, Johnas Digweedas ar „Booka Shade“, koncertus surengė visi aktualiausi Lietuvos muzikinės scenos veikėjai – Jurga Šeduikytė, Leonas Somovas ir Jazzu, „G & G Sindikatas“ ir kiti. Trečiasis kokybę su kiekybe puikiai derinančio „Gargaro“ sezonas, pradedamas spalio 11-ąją, neabejotinai bus dar geresnis.

Berlyne gimusi ir augusi E.Allien techno pasaulio tvarką prižiūri jau daugiau nei 20 metų. Išvykos į Didžiąją Britaniją metu atradusi elektroninę muziką mergina netruko tapti legendinių Vokietijos sostinės klubų „Tresor“ ir „E-Werk“ rezidente. 1999-aisiais ji įkūrė vieną įvairiapusiškiausių savo srities įrašų kompanijų – „BPitch Control“.

Su leidykla bendradarbiaujančių ar bendradarbiavusių artistų sąraše – seni E.Allien bendražygiai Sascha Funke, Paulas Kalkbrenneris, „Modeselektor“, Apparat, Kiki, Fuckpony ir dešimtys kitų.

Debiutinį savo albumą „Stadtkind“ mergina išleido 1999-aisiais, vėliau sekė ne mažiau įdomūs, žanrams nepasiduodantys „Berlinette“ ir „Thrills“. 2006-aisiais pasirodė sofistikuotas bei daugiasluoksnis jos ir Apparat bendras darbas „Orchestra of Bubbles“. Šį pavasarį „BPitch Control“ pristatė jau solinį šeštąjį E.Allien diską „LISm“ – muzikos, kurią jį sukūrė šokio spektakliui Paryžiuje, adaptaciją.

Kiekvieną savaitgalį vokietė didžėjauja bent po du kartus skirtingose šalyse. Prieš pat pasirodymą Kaune E.Allien viešės Ibisoje, kur gros „Circoloco“ sezono uždaryme, o po „Gargaro“ gimtadienio skubės į Italiją.

Įtemptą kelionių grafiką kūrėja derina su dar viena savo aistra – mada. Ji yra pristačiusi jau ne vieną vyrams ir moterims, klubams ir kasdienai skirtų drabužių bei aksesuarų kolekciją. Berlyne, greta „BPitch Control“ būstinės, veikia ir mados „butikas“.

Antrasis „Gargaro“ gimtadienis „Birthday Cake“ su E.Allien – spalio 11-ąją. Išskirtinę viešnią klubo scenoje pasitiks elektroninės „Silence“ šeimos atstovas Few Nolder. Prieš penkerius metus debiutavęs albumu „Planet Mu“ leidykloje, lietuvis ką tik išleido naują plokštelę „Silence“ padalinyje „Best Kept Secret“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.