M.Levickio debiutą prestižinėje Londono salėje sužlugdė gaisras

Ketvirtadienio vakaras turėjo būti įsimintinas akordeonininkui Martynui Levickiui – jis turėjo pirmą kartą koncertuoti garsiojoje Londono salėje „Royal Albert Hall“. Tačiau debiuto ten dar teks palaukti, o rugsėjo 26-ąją Martynas prisimins dėl kitų priežasčių – salės pastate kilus gaisrui, koncertas buvo atšauktas, o visi žiūrovai – evakuoti.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-09-27 15:29, atnaujinta 2018-02-21 17:41

M.Levickio pasirodymas buvo įtrauktas į radijo stoties „Classic FM“ organizuoto koncerto programą – joje turėjo pasirodyti ir žinoma dainininkė iš Naujosios Zelandijos Hayley Westenra, pianistas Josephas Moogas ir kiti populiarūs atlikėjai.

Dėl M.Levickio pasirodymo šiame koncerte buvo susitarta dar vasarą. Didžiosios Britanijos klasikinės muzikos „topuose“ pirmąją vietą pasiekęs lietuvis jau yra gerai žinomas šios šalies melomanams.

Pats koncertas sulaukė didelio klausytojų dėmesio – jis buvo vadinamas „vienu svarbiausių vakarų klasikinės muzikos istorijoje“.

Tačiau apie septintą valandą vakaro į salę buvo iškviesti gaisrininkai – jau susirinkę žiūrovai pastebėjo iš rūsio kylančius dūmus.

Visi žiūrovai buvo evakuoti, pasirodymas – atšauktas, kol kas nežinia, ar jis bus perkeltas į kitą dieną.

„Problema kilo dėl elektros instaliacijos rūsyje. Niekas nenukentėjo, bet gaisrininkai patarė evakuoti visus žmones iš pastato“, - dienraščiui „The Telegraph“ sakė „Royal Albert Hall“ atstovas spaudai.

„Buvau pasiruošęs groti ant gaisrininkų mašinos, bet man neleido“, - sakė M.Levickis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.