E.Anusauskaitė-Young į Lietuvą sugrįš dainuoti Beyonce ir kitų scenos divų kūrinių

Net aštuonių Lietuvos miestų publika spalį, lapkritį ir gruodį galės pasimėgauti ypatingu muzikiniu projektu „Istorijos“. Į sceną žengs žinomi šalies atlikėjai, kurie pristatys visame pasaulyje žinomų atlikėjų populiarias dainas – tai tarsi gyvoji popmuzikos istorijos pamoka. Aktorius Jokūbas Bareikis ir operos atlikėjas Rafailas Karpis prisimins nemirtingą „The Beatles“ kūrybą, o specialiai šiam koncertų ciklui iš JAV sugrįšianti Evelina Anusauskaitė-Young žavės profesionaliai atliekamu scenos divų Beyonce, Adele ir Alicios Keys repertuaru.

Šįmet už mylimojo iš JAV ištekėjusi E.Anusauskaitė-Young šiuo metu gyvena už Atlanto.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Šįmet už mylimojo iš JAV ištekėjusi E.Anusauskaitė-Young šiuo metu gyvena už Atlanto.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-03 11:33, atnaujinta 2018-02-21 13:19

Tai puiki muzikinė dovana tiems, kurie vertina puikų atlikimą ir neabejotiną pripažinimą pelniusią muziką. Be to, „Istorijos“ - galimybė pasimėgauti garsių Lietuvos artistų talentu nedidelėje koncertinėje erdvėje. Šis gyvai atliekamos muzikos renginių ciklas skirtas supažindinti Lietuvos publiką su pasaulinių muzikos garsenybių biografija, repertuaru ir keliu i šlovę.

Pirmoji šioje koncertų serijoje, kaip ir pridera, bus pagerbta legendinė Liverpulio ketveriukė – populiariausia visų laikų muzikos grupė „The Beatles“. Jos kūrybinį palikimą publikai jau šį mėnesį primins operos solistas R.Karpis ir Vilniaus Mažojo teatro aktorius J.Bareikis. Abu artistai puikiai pažįstami koncertų lankytojams ir „Triumfo arkos“, „Auksinio balso“ bei daugelio kitų populiarių televizijos šou žiūrovams.

Teatralizuotuose koncertuose skambės visos gražiausios „The Beatles“ dainos, kurios žavi tiek vyresnę publiką, tiek muzikos istorija besidomintį jaunimą. Atlikėjai ruošiasi kruopščiai – ne tik repetuoja dainas, bet ir nagrinėja „The Beatles“ istoriją, kurią koncertuose perteiks publikai. Muzikine programos dalimi ir dainų parinkimu rūpinasi patyręs profesionalas – dainininkas Povilas Meškėla.

„Abu turime svajones, kurios – skirtingos. Rafailo svajonė – eiti į sceną su „The Beatles“ repertuaru. Jis – prisiekęs šios grupės gerbėjas, atmintinai žino visus jos istorijos faktus. Tiesiog vaikščiojanti „bitlų“ enciklopedija.

Mano svajonė – dainuoti scenoje. Šiuose koncertuose galėsiu tai daryti ne tik su puikiu profesionaliu vokalistu, bet ir atlikti genialias dainas. Nieko geriau norėti neįmanoma.

Pamenu, kai buvau visai mažas, tėvai turėjo patefoną su plokštelėmis. Jų tarpe buvo viena ar dvi „The Beatles“ plokštelės. Jos ir buvo mano „nusavintos“, flomasteriu taškeliais pažymėtos mėgstamiausios mano dainos. „Bitlų“ muzika visada turės savo klausytoją. Todėl pagalvojau, kad būtų visai smagu padaryti tarsi biografinį koncertą, kur ne tik atliktume jų dainas, bet kalbėtume apie jų kūrybą, gyvenimo faktus“, - sako J.Bareikis.

„The Beatles“ pirmąsyk išgirdau vaikystėje, dar kai lankiau vaikų darželį. Netrukus ir plokštelė namie atsirado. Tada ir prasidėjo: pradėjau kolekcionuoti jų įrašus, knygas apie grupę bei įvairiausią su jais susijusią atributiką. Patiko ne vien jų muzika, bet ir pati jų susikūrimo istorija, atkaklumas bei užsispyrimas siekiant savo tikslo. Bus itin smagu prie šios muzikos prisiliesti scenoje“, - pritaria R.Karpis.

„The Beatles“ dainų koncertai su Rafailu ir Jokūbu vyks: spalio 19 d. Klaipėdos koncertų salėje, spalio 20 d. Alytaus miesto teatre, spalio 25 d. Šiaulių koncertų salėje „Saulė“, spalio 27 d. Panevėžio J.Miltinio teatre, lapkričio 5 d. Vilniuje, Kongresų rūmuose, lapkričio 15 d. Tauragės kultūros centre, lapkričio 22 d. Kauno filharmonijoje, lapkričio 27 d. Marijampolės kultūros centre.

Iš talentingų vyrų lapkritį estafetę perimsiančios E.Anusauskaitės-Young tikriems muzikos mėgėjams pristatinėti nė nereikia. Septyniolikoje tarptautinių dainavimo konkursų dalyvausi mergina šešiolikoje jų laimėjo pirmąją vietą. 2011-aisiais ji pakerėjo JAV surengto tarptautinio konkurso „Avon Voices“ komisiją, kurioje dirbo tarptautinės muzikos garsenybės. Iš daugiau nei 6 tūkstančių pretendentų Evelina buvo išrinkta konkurso laimėtoja.

Dainininkės karjeros ženklai – solinis albumas, pasirodymai didžiųjų užsienio muzikos festivalių scenose, vaidmenys miuzikluose ir vaizdo klipai. Dar nesulaukusi 18-os, dainininkė jau buvo ryški Lietuvos muzikinio gyvenimo dalyvė.

Šiuo metu Evelina – nedažna viešnia Lietuvoje. Atlikėja gyvena Los Andžele, kur su profesionalų komanda dirba lavina įvaizdį, tobulina repertuarą ir anglų kalbos įgūdžius, ruošdamasi naujam karjeros šuoliui.

Koncertai „Istorijos“ - reta proga scenoje pamatyti vieną gabiausių Lietuvos jaunųjų vokalisčių, kuri apie artėjančius pasirodymus kalba itin džiugiai.

„Būti šio projekto dalimi yra garbė. Galimybė įkūnyti tris pačias stipriausias pastarojo dešimtmečio vokalistes suteikia didžiulę atsakomybę ir ypatingą norą tobulėti. Šios atlikėjos padarė stiprią įtaką mano pačios muzikiniam keliui.

Alicia Keys įkvėpė vertinti muzikinį išsilavinimą, Beyonce -vokalo išbaigtumą bei nepakartojamus šou elementus, o Adele - kiekvieną kartą apgaubti stipria emocija ir pasidalinti tuo, ką turiu savo sieloje.

Visos trys yra nuoširdžios ir jausmingos, jų gyvenime svarbiausi dalykai – muzika, šeima, meilė pasauliui, o ne tuščios linksmybės ar skandalai. Gal todėl jos ypatingai artimos man. Dėmesį skirsiu kiekvienai detalei. Noriu, kad šis projektas virstų vienu nuostabiu piešiniu, kurį kiekvienas galės išsinešti savo širdyje“, - sako Evelina.

E.Anusauskaitės-Young pasirodymai vyks: lapkričio 23 d. Šiauliuose, koncertų salėje „Saulė“, lapkričio 25 d. Vilniaus kongresų rūmuose, lapkričio 29 d. Panevėžio Bendruomenių rūmuose, gruodžio 7 d. Alytaus miesto teatre, gruodžio 12 d. Tauragės kultūros centre, gruodžio 14 d. Marijampolės kultūros centre, gruodžio 17 d. Kauno filharmonijoje, gruodžio 21 d. Klaipėdos koncertų salėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.