Grupė U.D.O. mėgavosi ketvirtuoju trankiu pasimatymu su Vilniaus metalistais

Vilniaus „Lofte“ šėlstant britų roko grupei „Editors“, trankesnės muzikos gerbėjai trečiadienį rinkosi vakarą sostinės „Forum Palace“ rūmuose. Čia žiežirbas iš metalo skėlė Vokietijos veteranas Udo Dirkschneideris, taip pamėgtas Lietuvos publikos, kad į Vilnių atvyko jau ketvirtąjį kartą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-10-03 00:03, atnaujinta 2018-02-21 13:32

Yra paklausa, yra ir pasiūla – tokiu principu vadovaujasi Lietuvos koncertų organizatoriai.

Metalo veteranai iš Vokietijos per visas ankstesnes viešnages sulaukdavo daug publikos dėmesio.

„Publika mėgsta ir U.D.O., ir jo buvusią grupę „Accept“, kuri irgi ne kartą viešėjo Vilniuje. Udo viešnagė Lietuvoje jau tampa jo ritualu kiekvienose gastrolėse – ir šis kartas tikriausiai nebus paskutinis“, - neslėpė agentūros „Relax Live“ vadovas Artūras Mirončikas.

1987-aisiais suburto kolektyvo lyderis – metalo elitui priskiriamas buvęs vokiečių grupės „Accept” vokalistas U.Dirkschneideris. Tiesa, jo soliniai laimėjimai jau kone pralenkė buvusių bendražygių.

61 metų atlikėjas turi specifinį aukštą balso tembrą, koncertuose prisimena per visą savo gyvenimą sukurtus hitus ir metalistų yra vertinamas kaip neabejotinas autoritetas. Jis išsiskiria ir išvaizda – nediduko ūgio vokalistas mėgsta koncertuose rengtis militaristinio stiliaus rūbais ir paneigia visus roko žvaigždės įvaizdžio stereotipus.

Vilniuje U.D.O. pristatė naująjį albumą „Steelhammer”, išleistą šiais metais, – pasirodymas Lietuvoje tapo pirmuoju gastrolių po Europą koncertu.

Buvęs grupės „Accept“ lyderis jau daugiau nei ketvirtį amžiaus aplink Europą keliauja su savo grupe, pavadinta jo vardo raidėmis. Ir ne tik nepraranda populiarumo, bet, regis, sugeba jį toliau auginti.

Puikiai gerbėjų ir muzikos kritikų įvertintas naujasis U.D.O. albumas pirmą kartą istorijoje atvėrė grupei duris į Jungtinių Amerikos Valstijų rinką. Naudodamiesi proga, metalo muzikos veteranai jau spėjo suplanuoti gastroles už Atlanto, kurios prasidės 2014 metų pavasarį.

Albumo „Steelhammer“ sėkmė viršijo visus lūkesčius. „Tai oficialiai sėkmingiausias grupės darbas“, – teigė grupės įrašus leidžiančios kompanijos „AFM Records“ atstovai.

Prieš U.D.O. Koncertą vilniečius kaitino dvi „apšildančios“ grupės - „Pike's Edge“ ir „Lazy Bonez“. Tačiau karščiausi pritarimo šūksniais buvo taupomi pagrindiniams vakaro kaltininkams – Udo parodė, kad ir įžengęs į septintą dešimtį nepraranda „metalinės“ energijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kandidatų į prezidentus debatai – ar ryškėja skirtumai?