Albumo apžvalga. M.Cyrus „Bangerz“ - kai muziką užgožia nuogybės

20-metė buvusi vaikiškų filmų apie Haną Montaną žvaigždė Miley Cyrus pastaruoju metu tiek daug dėmesio pelno išsidirbinėjimais, kad muzika lieka antrame plane. Nuoga klipe „Wrecking Ball“ kūjį laižanti, beveik be drabužių į sceną einanti ir kas dvidešimt sekundžių liežuvį kaišiojanti panelė taip įsijautė į provokatorės įvaizdžio kūrimą, kad jau darosi neskanu - ją jau subarė Sinead O'Connor ir kitos muzikos pasaulio žvaigždė.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-10-05 20:30, atnaujinta 2018-02-21 11:04

Bet kokia reklama yra gera reklama. Ar tikrai? Sunku pasakyti. Bus daug žmonių, kurie po šių kvailysčių nebegalės jos vertinti rimtai, bet koks skirtumas - net ir Lietuvoje jau daugėja paauglių mergaičių, kurios prašo kirpėjus tokios pačios šukuosenos, kaip Miley.

Muzika? „Bangerz“ yra ketvirtasis M.Cyrus albumas ir, galima drąsiai sakyti, pats geriausias. Ne aukštasis pilotažas, bet kaip šių dienų komercinė popmuzika - net labai neprasta ir įsimenanti. Jau pirmas kūrinys „Adore You“ maloniai stebina - rami, jautri baladė, atskleidžianti tai, ką daug kas pamiršta: mergiotė turi pakankamai stiprų balsą.

Vidutinio tempo „We Can't Stop“ išduoda, kad Miley nuo kitos žvaigždutės Rihannos kopijuoja ne tik pomėgį nusirengti, bet yra ir įdomesnių dalykėlių - su Britney Spears įrašyta daina „SMS (Bangerz)“ su repavimo intarpais tikrai šturmu ims Amerikos klubus, o duetas su dainininku Future „My Darlin'“ irgi gerai atspindi šių dienų elektroninio ritmenbliuzo madas. Ko nepasakysi apie monotonišką skaičiuotę „Love Money Party“ - tai jau bukumo viršūnė.

Centrinis kūrinys čia, žinoma, yra „Wrecking Ball“ - stipriausias albumo šūvis, tikrai neatsitiktinai parinktas erotiniam klipui. Žiūrėdami klipą užsimerkite (jei pavyks) ir turėsite pripažinti, kad tai - stiprus, galingas nuolatinėms transliacijoms per radiją tiesiog pasmerktas kūrinys.

Tekstai - nieko labai ypatinga. Tipiškos paaugliškos meilės, maišto ir pasilinksminimų temos. Beje, sukurtos patyrusių keturiasdešimtmečių dėdžių su akiniais - pati Miley nė prie vienos dainos kūrimo neprikišo nagų. To ir nereikia - ji turi pakankamai patarėjų, kaip sukurti patrauklų popso produktą. „Bangerz“ būtent toks ir yra - net jei dainas šiuo metu nustelbia iš Miley korseto besiveržiančios krūtys.

Įvertinimas - 7 iš 10.

M.Cyrus klipas „Wrecking Ball“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.